Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ingrid Mocanu, după ce Predoiu a anunţat soarta dosarelor cu magistraţi: 'Adică ne cercetează pe toți mămica protocoalelor?'

Antena 3
ingrid mocanu

Avocata Ingrid Mocanu, fost director în cadrul Ministerului Justiţiei, reacţionează la propunerea ministrului Predoiu de desfiinţare a SIIJ, urmată de introducerea avizului obligatoriu al procurorului general pentru urmărirea penală a magistraţilor. Propunerea vine la scurt timp după ce acelaşi ministru al Justiţiei a desemnat-o pe Gabriela Scutea, semnatara protocolului neconstituţional SRI-PÎCCJ din 2009, pentru funcţia de procuror general.

"Gata, ne-am liniștit! Au redobândit judecătorii și procurorii independența la loc. Aaa, nu, nu și-au recăpătat (încă) pensiile... Să fie primite! Dar știți cum se vrea a fi cercetați? Numai dacă vrea semnatara protocoalelor, Scutea, cea numită "independent" de oamenii politici... Cum altfel?

Și procurorii vor fi trimiși în judecată doar dacă vrea Sectia de procurori.

Proteste? Ceva pe scări?

Gata cetățeni! Închideți tarabele că suntem tâmpiți rău. Adică ne cercetează pe toți mămica protocoalelor? Că fix așa vine: cine controlează cătușele judecătorilor, controlează cătușele tuturor.

Sclavi am fost, așa murim!", scrie Ingrid Mocanu pe Facebook.

Prin noile dispoziţii, aflate în stadiul de propunere, se doreşte ca punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un judecător sau procuror să se facă doar cu autorizarea prealabilă a procurorului general al României, iar trimiterea în judecată a judecătorilor şi procurorilor să se încuviinţeze de Secţia pentru judecători sau, după caz, de Secţia pentru procurori a CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.