Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inițiativă pentru crearea cetățeniei europene: PES Activists România spune că cetățenia comunitară va proteja interesele cetățenilor UE

romania uniunea europeana ue

O petiţie pentru crearea unui statut reglementat al cetăţeniei europene pentru toţi cetăţenii statelor membre a fost lansată de PES Activists România, sâmbătă, la Alba Iulia. Semnăturile strânse vor fi depuse la Parlamentul European, potrivit mediafax.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Potrivit preşedintelui PES Activists România, Victor Negrescu, cetăţenia europeană trebuie să protejeze interesele tuturor cetăţenilor din Uniune, să le ofere oportunităţi egale de dezvoltare personală şi profesională, să stimuleze participarea la viaţa politică a UE şi să dezvolte o identitate europeană.

„Odată cu aderarea la UE, cetăţenii români au avut posibilitatea să călătorească, să muncească şi să studieze oriunde în spaţiul comunitar. Aceştia au cunoscut, nu fără eforturi şi sacrificii, ce înseamnă Uniunea Europeană. Fără îndoială, România a beneficiat enorm de pe urma apartenenţei la UE. Există totuşi situaţii în care românii nu au sentimentul că sunt trataţi ca cetăţeni europeni cu drepturi depline. Aceasta este o realitate care impune nu o critică agresivă, compulsivă şi iraţională la adresa instituţiilor europene, ci o discuţie constructivă, deschisă şi argumentată, atât la nivel naţional, cât şi european, în vederea consolidării cetăţeniei europene şi a asigurării depline a drepturilor pentru toţi cetăţenii europeni”, a explicat, pe pagina Facebook PES Activists România, Victor Negrescu, demersul pe care l-a început sâmbătă la Alba Iulia.

El spune că este momentul ca liderii europeni să promoveze un proiect care să anuleze diferenţele la nivelul Uniunii, acesta fiind motivul pentru care a demarat campania de strângere de semnături denumită „Românii, cetăţeni europeni cu drepturi depline. Pentru crearea unei cetăţenii europene”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.