Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inima care lucrează pocăința este liniștită, cu foarte multă pace și lumină: Episcopul Ignatie

În Duminica după Botezul Domnului, Episcopul Ignatie a vorbit despre efectele pocăinţei în viaţa creştinului, dar şi ce presupune acest mod de viaţă, potrivit basilica.ro.

„Asumarea pocăinței înseamnă schimbarea minții noastre, schimbarea direcției, a drumului rătăcit, către Împărăția lui Dumnezeu. Pocăință nu presupune numai schimbarea minții, a mentalității, ci și orientarea într-o altă direcție decât cea în care eram deciși să mergem”.

„Pocăința înseamnă dinamism. Nu este ceva static, o lamentație, un regret pentru ceea ce am făcut reprobabil. Nu este o simplă părere de rău, ci schimbarea radicală a mentalității păcătoase, care ne influența și ne dădea o direcție pe căile rătăcite”.

„Când ne asumăm pocăința, devenim oameni grațioși, delicați. Nu ne mai lăsăm acaparați de cele ale pământului, ale lumii acesteia. Numai le atingem, în treacăt, fără să ne lipim inima de ele”, a subliniat ierarhul.

Citește și: Cazul Robert Roșu 2: un alt avocat este trimis de DNA în judecată

Părintele Episcop a prezentat diferenţa dintre un om care păcătuieşte şi unul care se pocăieşte. „Păcatul creează multă rumoare, gălăgie și neliniște în sufletul omului”.

„Un om dominat de păcat este unul neliniștit, nervos, agitat ca valurile unei mări”. În schimb, potrivit Preasfinţiei Sale, „inima care lucrează pocăința este liniștită, cu foarte multă pace și lumină”.

Păcatul cel mai mare este „cel pe care îl simțim cel mai adânc înrădăcinat în noi și la care îți este foarte greu să renunți”. Episcopul Ignatie a spus că omul nu renunţă la păcate pentru că nu are „suficientă determinare”.

Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica localității Micești, filie a Parohiei Gherghești, Protopopiatul Bârlad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.