Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iniţiativă ŞOC a unui primar PSD: Vrea impozitarea Casei Poporului

casa poporului

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, susţine că fiecare administrație locală importantă din țară pierde anual câteve milioane de euro prin scutirea de impozit a clădirilor aparținând instituțiilor publice ale statului, fapt care îl face să ceară modificarea Codului Fiscal. Mai exact, el vrea să ceară impozitarea Casei Poporului.

Citeşte şi: UPDATE: Dmitri Rogozin, declarat PERSONA NON-GRATA în Republica Moldova

„La noi în sector sunt toate ministerele importante, Parlamentul. Din socotelile care s-au făcut de-a lungul timpului a rezultat că fiecare județ sau fiecare sector ar lua câteva zeci de milioane de euro pe an din aceaste impozite și taxe, bani care ar contribui serios la dezvoltarea comunităților locale. Dacă mie mi-ar plăti Parlamentul 1,5%-2% din valoarea de 1 miliarde, aș lua 15-20 de milioane de euro în condițiile în care pe mine mă costă salubrizarea 9 milioane și mă costă cam 250.000 de euro să anvelopez un bloc”, a spus Florea pentru DC News.

Primarul sectorului 5 susține că ar putea trece la anveloparea anuală a 45-50 de blocuri din fonduri proprii și ar rămâne și cu fonduri pentru plata salubrăzii în sector dacă s-ar aplica această impozitare:

„Mi se pare profund incorect, nedrept și cred că și neconstituțional să-i obligi pe oamenii care au proprietăți să plătească impozite și taxe locale, dar instituțiile centrale, nu”, a mai spus Daniel Florea, în cadrul interviului.

Citeşte şi: Percheziţii de AMPLOARE. Două persoane, în AREST PREVENTIV după ce au cumpărat LSD şi haşiş prin Darknet .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.