Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înotătoarea japoneză Rikako Ikee, diagnosticată cu leucemie în 2019, a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

wimswam.com
rikako

Înotătoarea japoneză Rikako Ikke, diagnosticată cu leucemie în februarie 2019, a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de ştafetă 4x100 mixt, cu prilejul concursului de selecţie desfăşurat duminică la Aquatics Center din capitala niponă, transmite EFE.

Ikee, 20 de ani, s-a impus în proba de 100 m fluture de la Campionatele de înot ale Japoniei, cu timpul de 57sec77/100. Pentru a prinde un loc în ştafeta olimpică, Ikee avea nevoie să înoate sub baremul de 57sec92/100. Pentru a se califica în proba individuală de 100 m fluture, baremul era de 55sec10/100, potrivit agerpres.ro.

''Niciodată nu m-am gândit că pot câştiga proba de 100 m. Aveam în mine mai puţină încredere decât în concursul de selecţie de acum patru ani şi mă gândeam că aş putea câştiga doar într-un viitor îndepărtat. Dar adevărul este că m-am antrenat ca să câştig şi mi-am spus mie că 'am revenit', atunci când trebuia să înceapă cursa", a declarat Ikee, la prima ei competiţie după 19 luni, când a fost diagnosticată cu leucemie. Ea se va mai alinia şi în probele de 50 şi 100 m liber.

Înotătoarea niponă a revenit în bazin în martie 2020, după ce a făcut un tratament şi a primit acordul medicilor. În august, ea şi-a manifestat dorinţa de a relua competiţiile, dar avea ca obiectiv calificarea la JO 2024 de la Paris. Amânarea cu un an a JO 2020 i-a oferit însă o oportunitate neaşteptată de a concura pentru o medalie în faţa propriului public la Tokyo.

Înainte de a se îmbolnăvi, Ikee a cucerit şase medalii de aur la Jocurile Asiei 2018 din Indonezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.