Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inovație și securitate alimentară, misiunea PPE pentru Europa

Profimedia
legume fructe securitate alimentara

Grupul Partidului Popular European (PPE) subliniază în mod constant importanța susținerii agricultorilor europeni, garantarea securității alimentare și promovarea modului de viață european. În contextul provocărilor globale și a incertitudinilor, PPE își reafirmă angajamentul de a asigura o funcționare eficientă a Politicii Agricole Comune (PAC) în cadrul Uniunii Europene.

Prioritatea principală a PPE rămâne solidaritatea cu agricultorii europeni, care stau la baza securității alimentare a Europei. Agricultura nu este doar o componentă economică esențială, ci și un pilon al patrimoniului și tradițiilor noastre. Prin urmare, susținerea fermierilor înseamnă și conservarea unui mod de viață care respectă mediul, promovează biodiversitatea și asigură un viitor sustenabil.

“Agricultura și pescuitul sunt două sectoare strategice pentru Europa. Adaptarea la climă și managementul durabil sunt sarcini europene de bază”, se arată în Manifestul PPE, adoptat recent la București.

Securitatea alimentară este mai importantă ca oricând, având în vedere schimbările climatice, creșterea populației și tensiunile geopolitice care pot afecta lanțurile de aprovizionare.

"Rolul agriculturii în asigurarea securității alimentare și în promovarea unui mod de viață sustenabil este esențial, mai ales în aceste vremuri. Grupul PPE este și va rămâne cel mai important susținător al fermierilor europeni. Ne vom asigura că Politica Agricolă Comună este adaptată nevoilor lor, inovatoare și mai flexibilă ca niciodată. Este datoria noastră să asigurăm că fiecare cetățean european are acces la alimente sigure, bune, la prețuri accesibile. Angajamentul nostru este clar: o Europă verde, sustenabilă și prosperă pentru toți", a declarat Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Grupul PPE consideră că este esențial investițiile în tehnologii agricole inovatoare și sustenabile, care să permită fermierilor să producă mai mult cu mai puține resurse, sunt esențiale.

PPE pledează pentru o implementare eficientă și flexibilă, a Politicii Agricole Comune, care să țină cont de diversitatea condițiilor agricole din întreaga Uniune Europeană. Este crucial ca PAC să fie adaptată nevoilor reale ale fermierilor, să promoveze practici agricole inovatoare și sustenabile și să asigure un echilibru între producția agricolă și protecția mediului.

Grupul PPE își propune să faciliteze accesul fermierilor la piețe, să îmbunătățească lanțurile de aprovizionare și să promoveze comerțul echitabil, asigurând astfel că produsele agricole europene rămân competitive pe plan global, în timp ce se respectă standardele ridicate de calitate și siguranță alimentară.

Material realizat cu sprijinul Grupului PPE în Parlamentul European

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.