Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Cifra de afaceri din industrie pe total a crescut în termeni nominali cu 1,1%, în primele 11 luni din 2023

Cristi Șelaru
INS Institutul Național de Statistică

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut în termeni nominali cu 1,1%, în primele 11 luni din 2023, faţă de perioada similară din anul 2022, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit news.ro..

”Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în perioada 1.I-30.XI.2023, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2022, pe ansamblu, cu 1,1%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+1,8%). Industria extractivă a scăzut cu 14,2%”, arată datele INS.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+9,8%), industria bunurilor de uz curent (+8,2%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,1%).

Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-24,6%) şi în industria bunurilor intermediare (-3,7%).

Noiembrie 2023 comparativ cu octombrie 2023

Cifra de afaceri din industrie a scăzut în termeni nominali, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 0,2%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-0,4%).

Industria extractivă a crescut cu 3,3%.

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria bunurilor intermediare (-2,1%) şi industria bunurilor de capital (-0,5%).

Creşteri au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,6%), industria bunurilor de uz curent şi industria energetică (+1,3%), fiecare.

Noiembrie 2023 comparativ cu noiembrie 2022

Cifra de afaceri din industrie a scăzut în termeni nominali, în luna noiembrie 2023, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 0,4%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (-21,5%).

Industria prelucrătoare a crescut cu 0,6%.

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria energetică (-18%) şi industria bunurilor intermediare (-4,2%).

Creşteri au înregistrat industria bunurilor de uz curent (+6,2%), industria bunurilor de capital (+3,8%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.