Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS confirmă: Inflația a EXPLODAT în luna februarie - Alimentul care a bătut orice RECORD

inflatie

Preţurile de consum în luna februarie 2019 comparativ cu luna februarie 2018 au crescut cu 3,8%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4,0, informează INS, conform Mediafax.

Față de februarie 2017 prețurile mărfurilor alimentare au crescut cu 4,46%, cele ale mărfurilor nealimentare cu 3,74% iar serviciile cu 3,08%.

Citește și: BUBUIE scandalul în PRU - Fiica lui Vadim Tudor iese la atac după anunțul lui Sebastian Ghiță privind candidatura la europarlamentare

Legumele și conservele de legume s-au scumpit față de decembrie 2018 cu 15,77%, cartofii cu 21%, fructele și conservele de fructe cu 5,16%, citricele cu 5,53%, combustibilii cu 2,66%, tutunul și țigările cu 2,62%, serviciile de apă, canal și salubritate cu 1,9%, serviciile de telefonie cu 2.04%, pâinea, produsele de franzelărie și specialitățile cu 1,27%.

În ansamblu, au crescut prețurile pentru majoritatea produselor si serviciilor, scăderi ușoare, de sub un procent înregistrându-se doar pentru fasole boabe, ouă, încălțăminte de piele și transportul aerian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.