Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Sacrificările şi greutatea în carcasă, în creştere la ovine şi caprine, în iunie; scăderi la bovine, porcine şi la păsări

MADR
ovine

Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut în iunie la ovine şi caprine, comparativ cu luna precedentă, şi au scăzut la bovine, la porcine şi la păsări, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit Agerpres.

Raportat la aceeaşi lună din 2018, numărul sacrificărilor a crescut la bovine, la ovine şi caprine şi la păsări şi a scăzut la porcine, iar greutatea în carcasă a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări şi a scăzut la bovine.

Potrivit statisticii, în iunie 2019, raportat la luna precedentă, sacrificările au crescut la ovine şi caprine cu 18,6%, în timp ce la bovine au scăzut cu 8,5%, la porcine cu 8,4% şi la păsări cu 7,1%.

În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, conform datelor INS, în intervalul de referinţă, în cazul ovinelor şi caprinelor a fost înregistrată creştere de 45,8%. La bovine aceasta a scăzut cu 10%, la porcine cu 8,4% şi la păsări cu 5,9%.

Pe de altă parte, în iunie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, creşterile privind numărul de sacrificări au fost de 3,8% la bovine, de 0,5% la ovine şi caprine şi de 1,2% la păsări. La porcine, sacrificările au scăzut cu 2,4%.

În cazul greutăţii în carcasă, majorările au fost cu 1,4% la porcine, 17,1% la ovine şi caprine şi 1,1% la păsări, în timp ce la bovine s-a înregistrat o scădere de 1,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.