Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS vine cu VEȘTI PROASTE - 2019 aduce scumpiri pe bandă rulantă pentru români

Pixabay
bani

Directorii firmelor din România estimează o creştere moderată a preţurilor în industrie şi construcţii până în februarie, dar şi o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie şi servicii, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), relatează News.ro.

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

În activitatea de construcţii, managerii estimează, pentru următoarele trei luni, o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -29%).

Citește și: Doliu la Hollywood. Un renumit actor, care făcea SENZAȚIE în filmele cu gangsteri, a murit

Managerii estimează, de asemenea, o scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -17%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +11%).

În industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -5%).

”Dintre activităţile care vor înregistra tendinţă de scădere, cea de fabricarea produselor din tutun va avea tendinţa de scădere cea mai mare (sold conjunctural -33%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare”, se arată în comunicat.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii aşteaptă, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +1%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra scădere moderată (sold conjunctural -6%).

”Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +18%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +18%)”, se arată în comunicat.

Cifra de afaceri din zona serviciilor, potrivit estimărilor managerilor, va cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +2%).

”În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +3%)”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.