Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNSPĂIMÂNTĂTOR Tot mai multe tinere au început să se infecteze cu HIV: În fiecare oră, 30 de adolescenți contactează virusul

hiv sida

Adolescenții, în special persoanele de sex feminin, sunt cele mai expuse categorii de persoane care se confruntă cu SIDA, aproximativ 30 de adolescenți fiind infectați în fiecare oră cu virusul HIV, conform unui raport prezentat miercuri de UNICEF, informează Reuters.

Dintre cele 30 de cazuri apărute la fiecare oră în anul 2017 și care au afectat adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, aproximativ 20 de persoane, însemnând două treimi, sunt de sex feminin, a anunțat organizația, aceasta reprezentând ”atât o criză de sănătate, cât și o criză a agenției”, scrie mediafax.ro.

Citește și: Pro TV pregătește mari surprize! Ei sunt cei șapte sportivi care vor intra în ”Ultimul Trib”

Deși în ultimele două decenii lupta împotriva SIDA a înregistrat un progres substanțial, procesul de prevenție a apariției unor noi infecții în rândul copiilor și adolescenților a încetinit, se arată în raport.

De asemenea, în raport se precizează că răspândirea epidemiei în rândul adolescentelor este influențată de începerea relațiilor sexuale de la vârste fragede, inclusiv cu persoane mai în vârstă, sărăcie, lipsa accesului la servicii de consiliere personală și controale periodice ale stării de sănătate.

Citește și: Poliția Română avertizează toți șoferii care folosesc această aplicație: ” Ne mai place să adăugăm ,,polițiști”, chiar și acolo unde nu sunt. :) ”

”În cele mai multe țări, femeile și fetele nu au acces la informații, servicii de sănătate sau chiar puterea de a spune nu sexului neprotejat”, a afirmat Henrietta Fore, director general UNICEF. ”Virusul HIV se propagă în rândul celor mai vulnerabile și marginalizate societăți, adolescentele fiind situate în centrul acestei crize”, a adăugat aceasta.

Raportul UNICEF, prezentat miercuri în cadrul conferinței SIDA care are loc la Amsterdam, precizează că 130.000 de copii și adolescenți de 19 ani sau chiar mai puțin au decedat anul trecut din cauza SIDA, în timp ce 430.000 de persoane, aproximativ 50 pe oră, reprezintă noi cazuri de infectare cu HIV.

Citește și: Interesant! Care este cel mai căutat job al momentului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.