Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecția Judiciară s-a autosesizat, după o postare COTROVERSATĂ a lui Cristi Dănileț, pe pagina de Facebook

Inquam Photos / Octav Ganea
Cristi Danileț

Inspecția Judiciară s-a autosesizat și efectuează verificări, după ce judecătorul Cristi Danileț a publicat, pe Facebook, un mesaj prin care sugera că Armata ar putea ieși în stradă pentru „a păzi democrația”, au confirmat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții IJ.

Citește și: Klaus Iohannis a găsit ARTIFICIUL care a îngenuncheat Guvernul: SECRETUL din spatele respingerii miniștrilor

Reprezentanții Inspecției Judiciare au confirmat, pentru MEDIAFAX, că s-au autosesizat în cazul judecătorului Cristi Danileț și efectuează verificări, după ce magistratul a postat, miercuri seară, pe Facebook, un mesaj prin care sugera că Armata ar putea ieși în stradă.

„Poate că cineva remarcă totuși succesiunea atacurilor, destructurărilor și decredibilizarilor la adresa următoarelor instituții: DGIPI, SRI, SPP, Poliția, DNA, Jandarmeria, PICCJ, ICCJ, Armata. Nu par întâmplătoare după declararea sus și tare a "abuzurilor instituțiilor de forță". Știm cu toții ce ar însemna lipsirea de eficiență sau, mai rău, preluarea controlului politic asupra acestor instituții: servicii, politie, justiție, armată? Și, apropo de Armată: oare s-a aplecat cineva asupra dispozițiilor art. 118 alin. (1) din Constituție potrivit cărora "Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea (...) a democraţiei constituţionale" ? Ce ar fi dacă într-o zi am vedea armata pe stradă păzind ... democrația, că tot am văzut azi că e in scădere coeficientul?! Nu v-ar surprinde să realizați că ar fi ... constituțional!? Eu cred că nu vedem pădurea din cauza copacilor...”, este postarea judecătorului Cristi Danileț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.