Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectia Judiciara: Actiune disciplinara in cazul unui procuror

procurori dosare

Inspecţia Judiciară (IJ) a exercitat acţiune disciplinară faţă de Laura Grădină, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj - Napoca, pentru că a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat.

"Inspectorii judiciari (...) au dispus (...) exercitarea acţiunii disciplinare faţă de Laura Grădină, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj - Napoca, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. c) - 'atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii' - din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor", se arată într-un comunicat al IJ transmis vineri AGERPRES.

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.