Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timișoara a repartizat 31 de elevi şi preşcolari, refugiaţi din Ucraina

InquamFOTO/George Calin
refugiati ucraina

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Aura Danielescu, a anunţat, vineri, că 31 de preşcolari şi elevi refugiaţi de război din Ucraina au fost repartizaţi în grădiniţe şi şcoli din Timişoara şi din judeţ, în această săptămână, ei având statut de audienţi.

"În funcţie de solicitări, comisia de repartizare va orienta copiii spre acele unităţi din Timişoara sau împrejurimi, după caz, ţinând cont de posibilitatea de a avea cadru didactic cunoscător de limbă ucraineană. Profesorii de limba ucraineană care vor sprijini în derularea activităţilor elevii integraţi în şcoli, ca audienţi, sunt de la şcolile gimnaziale din Ştiuca, Bethausen, Victor Vlad Delamarina - Pietroasa Mare, Bârna, Timişoara şi de la Liceul Haşdeu din Lugoj", a spus Aura Danielescu, informează Agerpres.

Danielescu a precizat că majoritatea copiilor, împreună cu familiile, tranzitează ţara noastră, iar dacă hotărăsc să rămână, vor avea nevoie de echivalarea studiilor, aşa cum se face pentru orice copil venit din afara ţării şi care vrea să-şi continue studiile în România.

În această săptămână, în grădiniţe şi şcoli din Timiş au ajuns 13 preşcolari (în Timişoara, Sânnicolau Mare şi Cenad), 11 copii în învăţământul primar (Timişoara, Sânnicolau Mare, Găvojdia şi Belinţ), şase în ciclul gimnazial (Timişoara, Sânnicolau Mare şi Găvojdia) şi un elev în clasa a X-a a Liceului "J.L. Calderon" din Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.