Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instalațiile globale de ATM-uri pentru criptomonede au crescut cu 70% în 2021

coindesk.com
atm bitcoin criptomonede

Pe lângă efortul de adoptare de zece ani al criptomonedelor, elanul din spatele instalării ATM-urilor cripto continuă pe tot globul. Pe baza celor mai recente date Coar ATM Radar , instalațiile ATM de criptomonede din 2021 au înregistrat o creștere de 71,73%, ridicând numărul acestora de la 13 993 la 1 ianuarie la 24 030 la momentul raportării.

Anul trecut, numărul global a crescut la 13.993 de bancomate, cu o creștere de 119,56% după instalarea a 7.620 de mașini noi. Până în prezent, în 2021 s-au instalat 10.037 de bancomate. Pentru a menține lucrurile în perspectivă, datele sugerează că ATM-urile cripto sunt instalate la o viteză de aproximativ 52,3 ATM-uri pe zi.

Statele Unite conduc în prezent acest spațiu, după ce au instalat aproape 48 de bancomate pe zi, pe baza datelor achiziționate în ultimele șapte zile. După cum a raportat Cointelegraph în martie , numărul ATM-urilor din SUA a crescut la 177% în doar un an, ajungând la 16.835.

Bancomatele Crypto pot fi accesate în 75 de țări și sunt alimentate de 42 de producători. Datele Coar ATM Radar despre producători sugerează, de asemenea, că Genesis Coin domină acest spațiu cu o cotă de piață de 40,9%, în timp ce General Bytes deține aproximativ 24% din piață. Restul de 35% din piață este împărțit între alți jucători, inclusiv BitAccess, Coinsource și Bitstop.

Unul dintre cei mai mari deținători ai rețelei de bancomate bitcoin ( BTC ), Bitcoin Depot, a anunțat recent un parteneriat cu Circle K pentru a instala ATM - uri cripto în SUA și Canada. Parteneriatul a avut ca rezultat instalarea a peste 700 de bancomate Bitcoin.

Bitcoin Depot operează peste 3.500 de bancomate criptate, permițând utilizatorilor din SUA și Canada să achiziționeze peste 30 de tipuri de criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ether ( ETH ) și Litecoin ( LTC ), notează cointelegraph.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.