Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanța a anulat un document, dar Andrei Năstase nu-şi poate prelua mandatul de primar al Chişinăului: Motivul este ridicol

Andrei Năstase

Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), a declarat marţi că nu-şi poate prelua mandatul de primar al Chişinăului chiar dacă instanţa a anulat luni procesul verbal prin care fusese sancţionat pentru că ar fi desfăşurat presupusă campanie electorală în ziua alegerilor locale din municipiul Chişinău în 20 mai 2018, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Afacerea soției lui Mihai Gâdea a explodat! Lovitura dată de Agatha Kundri – Profitul s-a triplat

Într-o conferinţă de presă, Năstase a precizat că instanţa a anulat procesul verbal, însă a invocat norme de procedură şi nu pe fondul cauzei, astfel încât el nu-şi poate prelua încă mandatul de primar al Chişinăului şi nici nu se poate adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Instanţa anulase rezultatele alegerilor din Chişinău, câştigate de Andrei Năstase, invocând faptul că atât el, cât şi contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, ar fi făcut "agitaţie electorală" pe conturile lor din reţelele de socializare în ziua scrutinului, aminteşte Radio Chişinău.

Citește și: Traian Băsescu încearcă să-i dea lovitura de grație lui Liviu Dragnea! Mutare dură

Decizia, calificată de o parte a clasei politice şi de societatea civilă drept una politică, a provocat proteste la Chişinău şi critici din partea instituţiilor internaţionale. Aceasta a constituit unul din motivele suspendării asistenţei financiare din partea Uniunii Europene, acordată Republicii Moldova, notează Radio Chişinău.

Citește și: Monica Macovei la tunuri! Dragnea și Tăriceanu nimiciți de fostul ministru al Justiției

Între timp, Andrei Năstase a devenit parlamentar în legislativul Republicii Moldova, după alegerile din 24 februarie. Blocul electoral ACUM, constituit din PPDA şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) al Maiei Sandu, a obţinut 26 de mandate în forul legislativ, acumulând 26,84% din sufragii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.