Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instituţiile europene nu au fost afectate de atacul cibernetic global

Comisia Europeana

Instituţiile şi agenţiile Uniunii Europene nu au avut de suferit în urma atacului cibernetic global declanşat vineri şi care conform Europol a afectat peste 200.000 de entităţi în cel puţin 150 de ţări, a anunţat luni Comisia Europeană, transmite agenţia EFE. 'Comisia Europeană nu are informaţii despre vreo instituţie sau agenţie europeană care să fi fost afectată de acesta atac cibernetic', a declarat purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Margaritis Schinas, conform Agerpres.

Comisarul european pentru securitatea UE, Julian King, 'a urmărit îndeaproape situaţia începând de vineri seara', atunci când diferite organizaţii şi companii din întreaga lume au constatat că sunt atacate cibernetic, a adăugat el. Margaritis Schinas a asigurat la conferinţa sa zilnică de presă că executivul comunitar monitorizează în continuare evoluţia acestei probleme şi menţine un contact strâns cu centrul european pentru securitate cibernetică, iar acesta din urmă colaborează la rândul său cu echipa de răspuns pentru situaţii de urgenţă informatică a Uniunii Europene, cu ţările afectate, precum şi cu unităţile de securitate cibernetică sau cu parteneri din mediul privat, pentru 'a combate ameninţările şi a asista victimele' acestor atacuri.

'Folosirea atacurilor cibernetice în scopuri criminale este o ameninţare în creştere care necesită un răspuns global coordonat al UE şi statelor sale membre', a semnalat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene şi a cerut 'tuturor părţilor, publice şi private (...) să-şi ia responsabilităţile în serios'. Margaritis Schinas a mai subliniat că, deşi statele membre rămân 'în prima linie a unei mari părţi a acestei activităţi', UE are 'un rol important de jucat în elaborarea şi actualizarea strategiilor de combatere a acestor ameninţări şi în consolidarea la nivelul UE a cadrului legal ce priveşte securitatea şi criminalitatea cibernetică'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.