Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului: Holocaustul - consecinţa unei ideologii rasiale

lagar holocaust

Holocaustul reprezintă consecinţa directă a unei ideologii rasiale, în numele căreia a fost creată o "industrie a morţii", au transmis reprezentanţii Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului (I.N.S.T.) al Academiei Române, în mesajul cu prilejul Zilei Internaţionale a Comemorării Victimelor Holocaustului, informează Agerpres.

Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului a adus un omagiu memoriei victimelor Holocaustului. Conform unui comunicat al acestui institut transmis, joi, AGERPRES, lagărul nazist de la Auschwitz-Birkenau este "unul dintre numeroasele locuri ale morţii, construite de industria terorii" pentru realizarea "Soluţiei finale", adică cea exterminării evreilor, pentru că erau consideraţi o "rasă inferioară".

I.N.S.T. consideră cultivarea memoriei Holocaustului ca o parte fundamentală a activităţii de promovare şi apărare a valorilor democratice. Combaterea antisemitismului, prin intermediul studiilor istorice şi al evenimentelor ştiinţifice menite a scoate la lumină adevărul istoric, este un obiectiv asumat de Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, potrivit reprezentanţilor institutului.

Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului a fost aleasă de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a marca eliberarea lagărului nazist de concentrare şi exterminare de la Auschwitz-Birkenau în 1945.

I.N.S.T. salută alegerea de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru acest an a temei "Acasă şi apartenenţă" ("Home and Belonging"), care "evidenţiază nevoile umane multidimensionale ale victimelor crimelor, atrocităţilor şi pericolele discursului instigator la ură, antisemitismului, denaturarea şi negarea Holocaustului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.