Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insula greacă Delos găzduieşte un concert de conştientizare asupra schimbărilor climatice

schimbari  climatice

Mica insulă greacă Delos, un muzeu în aer liber dedicat bogăţiilor arheologice din Marea Egee, găzduieşte luni seară un concert menit să reamintească generaţiilor viitoare "nevoia urgentă de regenerare a planetei noastre", au informat organizatorii citaţi de AFP.

La o aruncătură de piatră de selecta insulă Mykonos, din arhipelagul Cicladelor, concertul intitulat "Patru Anotimpuri incerte" va răsuna în situl arheologic din Delos, pentru "a sensibiliza lumea faţă de nevoia urgentă de a regenera planeta noastră", notează într-un comunicat Alpha mission Delos, principalul organizator al iniţiativei, potrivit Agerpres.ro.

"Pentru prima oară (...), Delos este gazda unei orchestre de muzică clasică", la care participă tineri muzicieni din Uniunea Europeană, dar şi muzicieni ruşi şi ucraineni, potrivit comunicatului.

Printre solişti figurează violonista ucraineană Diana Tishchenko şi muzicianul grec Sokratis Sinopoulos, cântăreţ la liră, un instrument muzical din antichitate.

Iniţiativa doreşte să combine "mitologia, arta şi tehnologia spaţială", notează organizatorii "în perspectiva misiunii NASA care va transporta prima femeie pe Lună până în 2025", a precizat World Human Forum, coorganizator al evenimentului alături de postul de televiziune franco-german Arte.

Înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situl din Delos care se întinde pe o suprafaţă de 3,5 km2, este, potrivit mitologiei elene, locul de naştere al zeităţilor Apollo şi Artemis.

Organizatorii au reamintit că "ruinele antice sunt deja afectate de criza climatică şi de creşterea nivelului mării".

Concertul este dedicat şi regretatului compozitor grec Vangelis Papathanassiou, decedat la 17 mai în Franţa, la vârsta de 79 de ani. Pionier al muzicii electronice şi laureat cu Oscar pentru coloana sonoră a filmului "Chariots of Fire", Vangelis este de asemenea cunoscut pentru muzica din filmul "Blade Runner".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.