Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insulele Sporade

Organizatia Elena de Turism
Insulele Sporade

Explorați insulele Sporade, in nord-vestul Marii Egee! Vegetație luxuriantă, peisaje stâncoase și ape limpezi, albastre: o destinație unică de vacanță. Vizitați acest complex de insule paradisiace!

Insula Skiathos - Cosmopolită și încântătoare

Skiathos, insula cea mai cosmopolită din Sporadele de Nord, este cu adevărat un paradis  pe pământ, cu păduri luxuriante de pin și ape cristaline. În ciuda dezvoltării rapide a turismului pe insulă în ultimele decenii aceasta este încă pitorească, nealterată și binecuvântată cu cele peste 60 de plaje ale sale. Cea mai cunoscută dintre acestea este plaja Koukounariés, care a fost declarată a treia cea mai frumoasă plajă din Mediterană. Când adăugați la toate aceste frumuseți naturale și o viață de noapte vibrantă este firesc ca insula să atragă, anual, mii de vizitatori tineri!

Indiferent dacă doriți să vă ascundeți de mulțime sau să dansați până la epuizare,  apoi să vă treziți și să petreceți din nou,  insula Skiáthos, cu viața sa de noapte vibrantă, este un adevărat deliciu pentru vizitatori și mai ales pentru tinerii care caută sentimentul de libertate deplină, să ignore convențiile și să participe la ritmurile frenetice ale muzicii preferate. Zona de promenadă din Portul Vechi este punctul ideal pentru divertisment! Barurile și cluburile numeroase îi țin pe tineri până dimineața în zori!

Explorați orașul Skiathos

Orașul Skiáthos, capitala insulei, cea mai mare așezare de pe insulă este o stațiune modernă ce dispune de facilități turistice excelente. Cel mai important reper al său – portul natural, popular pentru parcul de iahturi și ambarcațiuni de navigație, care îi oferă insulei un adevărat aer cosmopolit. O plimbare de-a lungul străzilor pietruite ale orașului îți dezvăluie o seamă de case alb-albastre, cu acoperișuri din țiglă roșie și balcoane colorate, atât de specifice grecilor. Portul este înconjurat de patru insulițe care îți oferă priveliști de neuitat asupra împrejurimilor. Dintre acestea, se remarcă Bourtzi, o mică peninsulă cu vegetație luxuriantă, unul dintre cele mai romantice simboluri ale insulei, unde se găsesc și ruinele unei cetăți venețiene, construită în anul 1207 și distrusă în 1660.

Skiathos se mândrește cu cele peste 60 de plaje superbe, dintre care se remarcă Koukounaries și Golden Sand, in partea de sud-vest a insulei. Considerată a fi o adevărată bijuterie a Greciei și una dintre plajele de top din Marea Mediterană, Koukounaries este renumită pentru pădurea de pini luxuriantă care coboară până aproape de apă dar și pentru oferta bogată de taverne, cafenele și baruri pline de viață. Megali Ammos, situată pe drumul dintre Koukounaries și Achladies, este o plajă populară cu apă cristalină și taverne cu priveliști unice spre mare.

Plaja Banana (sau golful Krassa) este o plajă minunată înconjurată de pini care atrage tinerii datorită facilităților sale pentru sporturi nautice și petrecerilor frenetice care au loc în cafenelele și barurile sale toată ziua și toată noaptea! Banana Mică, este ideală dacă doriți să evitați mulțimea sau dacă sunteți în căutare de liniște și izolare. Cei care doresc să se îndepărteze de mulțime ar trebui să meargă în partea de vest a insulei: Mandráki, Eliá, Agkistros și Aselinos toate reprezintă alegeri ideale pentru a scăpa de aglomerație. Lalária, în partea de nord-est a insulei, este genul de plajă pe care o găsești o dată în viață. Formațiuni impresionante de pietre albe, mici pietricele rotunde ("lalaria" în limba greacă), apă cristalină și stânci sculptate de vânt care stau impozante pe plajă oferă un fundal natural care îți va tăia respirația.

Notă: puteți ajunge pe plajă doar cu barca, dacă vremea permite, din portul Skiáthos.

content-image

content-image

Alonissos - Frumusețe autentică, natură nealterată

Binecuvântată cu peisaje naturale unice și înconjurată de mici insule împrăștiate în jurul arhipelagului, Alonissos este o insulă ideală pentru cei ce caută o atmosferă relaxantă și drumeții în păduri de pin și livezi de măslini. Insula este cea mai îndepărtată din grupul insular al Sporadelor de Nord și gazdă a Parcului Național Marin, un refugiu pentru păsări marine rare, delfini și foca mediteraneană Monachus Monachus.

Insula este situată la răscrucea principalelor rute maritime, de aici Argo, nava pe care Jason și Argonauții au navigat în Kolhida pentru a găsi "lâna de aur" iar navele Aheilor au navigat în Troia. Numeroase naufragii din epoca clasică și bizantină situate pe fundul mării confirmă puterea navală a insulei de-a lungul anilor.

O dată ajunși pe insulă veți întâlni pitorescul port Patitiri și capitala insulei, cu frumoasa faleză pavată cu piatră al cărui nume provine de la presele de vin folosite de localnici, principala îndeletnicire a acestora fiind producția de vin. Hora (sau vechiul sat) este capitala veche a insulei. Castelul medieval  oferă priveliști impresionante spre mare. Case albe de piatră, străzi înguste pavate și o serie de biserici cuprind esența unei așezări tipice din insulele grecești. Un drum din Hora duce la biserica sfinților Anargyri, unde vă puteți bucura de o plimbare minunată in padurea de pini.

La Milia, intr-o locație idilică, veți găsi Academia Internationala de Homeopatie. Aici se pastrează in continuare tradiția medicinii populare, care a adus multe beneficii sănătații, mulțumită ierburilor miraculoase de pe insulă.

Iubitorii de mare vor gasi în Alonissos plaje frumoase, cu ape limpezi (Megalos Mourtias, Steni Vala, Milia, Chrisi Milia, Marpounta). Aici veți avea, cu siguranță, momente de relaxare deosebită.

Sfat: Petreceți o zi într-o excursie cu barca, pentru a explora insulele nelocuite din jurul Parcului National care stralucesc in estul Egeei!

• Puteți merge în Alonnisos cu feribotul din Volos, Skiathos sau Skopelos.

content-image

Skópelos: vegetație luxuriantă cu accent de Hollywood

Căutați o insulă liniștită pentru a vă bucura de vacanțe în familie? Skopelos este destinația potrivită! Vă veți regăsi intr-un imens verde înconjurați de păduri dese de pin, mări albastre, cristaline și plaje de nisip! Gustați faimoasa plăcintă cu brânză din Skópelos și serviți un oúzo în numeroasele taverne de lângă mare!

Ești fan al filmului? Urmăriți cărările filmului captivant „Mamma Mia”! Da, uimitoarea capelă de pe stânci (unde a avut loc ceremonia de nuntă) există cu adevărat! Vedeți „Capela Sfântului Ioannis” din Skópelos!

Skópelos dispune de trei porturi principale: Skópelos, Agnóntas și Glóssa.

Skopelos (Hora), situat pe coasta de nord-vest, este capitala insulei. Capitala se întinde pe un deal in jurul unui castel medieval. Casele albe de piatra, străzile înguste pietruite si un numar mare de biserici bizantine (123) încapsulează esența unei așezări insulare tipice grecești.

Vara în Grecia este sinonimă cu înotul și bronzul pe plajele aurii din Skópelos: plaje minunate, însorite, se întind neîntrerupt de-a lungul coastei acoperite de pini:

Miliá (25 km sud-vest de Hóra), o plajă acoperită cu pietricele albe, strălucitoare, înconjurată de o pădure de pin, este considerată a fi una dintre cele mai bune de pe insulă.

• Plaja cu pietricele din Pánormos, la 15 km vest de Hóra și Stáfylos, o altă plajă cu pietricele cu facilități pentru vizitatori, la doar 4 km distanță de Hóra, sunt unele dintre cele mai cunoscute plaje ale insulei. Traseul către Stafylos prin pădurile dense de pin este pură magie ... Indiferent de plaja pe care o alegeți, apele cristaline și împrejurimile verzi vă vor tăia respirația!

Nu plecați din Skópelos fără să gustați tradiționala plăcintă cu brânză, o delicatesă preparată din produse de patiserie crocante, în formă de spirală și brânză de capră locală.

Cum ajungeți

  • Cu feribotul sau cu ambarcațiuni de mare viteză din portul Volos sau Agios Konstantinos
  • Cu feribotul din Skiathos și Alonnisos.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.