Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire a şefului Cancelariei Prezidenţiale la Departamentul de Stat al SUA

dan mihalache

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, însoţit de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o întâlnire cu Amos Hochstein, emisar special şi coordonator pentru afaceri internaţionale privind energia în cadrul Departamentului de Stat al SUA. 

Potrivit unui Comunicat al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, în cadrul întrevederii au fost abordate o serie de teme, printre care independenţa energetică a statelor din Europa Centrala şi de Est, interconectarea infrastructurii energetice şi investiţiile din sectorul energetic. 

Dan Mihalache a arătat că domeniul energetic poate aduce un nou nivel calitativ al Parteneriatului Strategic din România şi Statele Unite. 'Este vorba aici inclusiv de transfer de tehnologie, de infrastructură, de securitate energetica şi capacităţi de stocare. România poate sa fie un centru de expertiză şi cercetare ştiinţifică, în colaborare cu mari universităţi americane', a afirmat consilierul prezidenţial Dan Mihalache. 

La rândul sau, ambasadorul George Cristian Maior, a arătat că 'aspectele privind domeniul energiei capătă tot mai multă substanţă. Dorim o intensificare a cooperării pe dimensiunea energiei, inclusiv prin prisma Parteneriatului Strategic pe care îl avem cu SUA'. 

În acelaşi sens, Amos Hochstein a menţionat faptul că Statele Unite şi România împărtăşesc obiective şi perspective comune în ceea ce priveşte securitatea energetică europeană şi a subliniat excelenta cooperare energetica dintre cele două ţări, ca urmare a implementării Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.