Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de GRAD ZERO, la ministerul Justiţiei: Ce a discutat Tudorel Toader cu sindicatele

ministerul justitiei
Întâlnire de grad zero, la ministerul Justiţiei. Cum justiţia se confruntă cu nemulţumiri din partea angajaţilor, dar şi proteste din partea sindicatelor, ministrul Tudorel Toader a avut astăzi, 19 martie, o întrevedere cu reprezentanții sindicatelor personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea.

Citeşte şi: Dragnea, replică de ULTIM MOMENT pe desecretizarea protocoalelor DNA-SRI: 'Susţin FĂRĂ REZERVE...'

Printre participanţii la şedinţă s-au regăsit reprezentanții Federației Naționale Sindicale PROJUST, Asociației Grefierilor din România, Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial, Federației Sindicale LEXJUST, Sindicatului JUSTIȚIA - Confederația Sindicală Națională MERIDIAN și Asociației Naționale a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate al Instanțelor Judecătorești și Parchetelor.

"În cadrul întâlnirii au fost abordare aspecte privind modificarea Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care funcționează în cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, aplicarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, suplimentarea schemelor de personal și plata orelor suplimentare.

În acest context, ministrul justiției a menționat faptul că, la nivelul Ministerului Justiției, au fost întreprinse toate măsurile necesare aplicării unitare a dispozițiilor cuprinse în legea de salarizare. De asemenea, în ceea ce privește modificarea Legii 567/2004, prof. univ. dr. Tudorel TOADER a expus etapele ce urmează a fi parcurse în vederea aprobării proiectului de act normativ, precum și o parte din modificările avute în vedere.

Întâlnirea este parte componentă a demersurilor întreprinse de ministrul justiției în vederea identificării unor soluții viabile de rezolvare și clarificare a aspectelor problematice cu care se confruntă această categorie profesională.", potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.

Citeşte şi: ALERTĂ - Un nou VAL DE NINSORI loveşte România: Jumătate de ţară, sub COD GALBEN / HARTĂ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.