Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între Teodor Meleşcanu şi delegaţia American Jewish Committee: S-a discutat despre Parteneriatul România-SUA şi combaterea antisemitismului

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, vineri, o întrevedere cu o delegaţie a American Jewish Committee (AJC), condusă de preşedintele executiv al acesteia, David Harris, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

În cadrul întrevederii, oficialul român a evidenţiat importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, amintind stadiul avansat al colaborării bilaterale în domeniul securităţii şi apărării. A subliniat, totodată, demersurile susţinute întreprinse pe parcursul ultimului an pentru valorificarea oportunităţilor oferite de domeniile enunţate în Declaraţia Comună de Parteneriat Strategic pentru Secolul XXI dintre cele două state.

Au fost evocate rezultatele deosebite ale Preşedinţiei române a International Holocaust Remembrance Alliance, concretizate în adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului, dar şi eforturile recente ale României în materie de combatere a antisemitismului. American Jewish Committee este una dintre cele mai vechi organizaţii ale comunităţii evreieşti din SUA, fondată în 1906. Are peste 30 de birouri globale (din care 19 în SUA) şi parteneriate cu alte 34 de organizaţii evreieşti. David Harris este preşedinte al AJC din 1990. Cea mai recentă vizită pe care a efectuat-o în România a fost în iulie 2016, în calitate de şef al unei delegaţii extinse a Comitetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.