Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire la nivel înalt pentru Dacian Cioloş: Cu cine se vede premierul

inquam / George Calin
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni, sâmbătă, în judeţul Suceava, cu omologul său din Polonia, Beata Szydlo, cei doi demnitari urmând să discute aspecte legate de dezvoltarea relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului strategic existent între cele două ţări. Potrivit Guvernului, premierul Cioloş va merge sâmbătă, în judeţul Suceava, cu ocazia vizitei de lucru pe care Beata Szydlo o efectuează în România.

Din delegaţia care îl va însoţi pe premierul român fac parte şeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat pentru afaceri europene în Cancelaria premierului, Cristian Bădescu. "Cei doi premieri vor aborda aspecte legate de dezvoltarea relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului strategic existent între cele două ţări. De asemenea, vor avea un schimb de vederi cu privire la principalele teme de actualitate ale agendei europene: viitorul Europei în contextul votului în favoarea Brexit, bugetul UE şi procesul de revizuire a Cadrului Financiar Multianual la jumătatea perioadei, cooperarea în domeniul securităţii şi interesul ambelor ţări pentru consolidarea relaţiei transatlantice, evoluţiile din vecinătatea estică a Uniunii", precizează Executivul.

De asemenea, Dacian Cioloş şi Beata Szydlo se vor deplasa la Soloneţul Nou, comuna Cacica, unde se vor întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii poloneze din România, vor avea un dejun de lucru şi vor vizita Mănăstirea Voroneţ, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.