Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlniri SECRETE ale șefului Comisiei Permanente a Informațiilor din Camera Reprezentanților din SUA: GREII cu care s-a văzut în România

pixabay.com
diverse, umbra, spion

Șeful Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, că a avut o întrevedere cu omologul său din Camera Reprezentaților SUA, Devin Nunes, în care s-a discutat despre o vizită în SUA a membrilor Comisiei. O întâlnire cu Nunes a avut, potrivit unor surse, și Eduard Hellvig.

"A fost o cină. Am discutat despre colaborarea foarte bună între serviciile de informații ale celor două state, România și SUA, și că ar trebui să extindem această colaborare foarte bună și la nivelul comisiilor parlamentare de control a serviciilor de informații. Noi dorim să dialogăm cu cei din comisia de control a serviciilor de informații din Statele Unite, să vedem cum efectuează ei verificările”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Claudiu Manda.

Citește și: Sorina Matei s-a dezlănțuit-mesaj fără precedent pentru șeful SRI

Manda a mai declarat, pentru MEDIAFAX, că în prezent se efectuează demersurile diplomatice pentru o vizită în acest sens, în Statele Unite ale Americii, a Comisiei parlamentare de control a activității SRI.

Șeful comisiei de control a activității SRI a adăugat că la discuția cu Devin Nunes a participat și vicepreședintele Comisiei de control a activității SRI, deputatul Marian Cucșa (ALDE). Contactat de MEDIAFAX, Cucșa nu a oferit, până la ora transmiterii știrii, un punct de vedere.

Citește și: Fiica Anamariei Prodan- vacanță de lux alături de iubit! Cât a cheltuit aceasta

Întrebat de MEDIAFAX dacă la cină a participat și directorul SRI, Eduard Hellvig, și dacă s-a discutat despre protocoalele încheiate de SRI cu alte instituții sau despre protestele din Piața Victoriei, Manda a precizat: „Eu pot să vă spun atât cât v-am spus. Pentru noi a fost foarte important că ne-am întâlnit".

Până la ora transmiterii știrii, SRI nu a răspuns solicitării MEDIAFAX referitor la întâlnirea de luni dintre Eduard Hellvig cu Devin Nunes sau dacă printre temele de discuție s-au aflat protocoalele secrete încheiate de Serviciu cu instituțiile statului, modificările aduse legilor justiției sau violențele de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei.

Citește și: Simona Halep- marea lui iubire- ,,O iubesc de nu mai pot”

Delegația condusă de Devin Nunes, președintele Comisiei Permanente pentru Informații din Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, s-a întâlnit marți cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

„ Pe lângă importanța consolidării dialogului politic, premierul Viorica Dăncilă a subliniat necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, având în vedere potențialul mare de care România dispune, precum și interesul pentru o prezență crescută a investitorilor americani.

Citește și: Vești proaste pentru Teodorovici și Dragnea! Ce se întâmplă cu casa pierdută de soții Iohannis în instanță

În context, a apreciat dinamica relațiilor de cooperare în sectorul energetic și implicarea tot mai pronunțată a companiilor americane în domeniul explorării resurselor de hidrocarburi, în special în Marea Neagră. Șeful Guvernului României a trecut în revistă evoluțiile de interes cu privire la situația de securitate regională, evidențiind importanța strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea euro-atlantică în ansamblul său și accentuând, în context, necesitatea unei puternice legături transatlantice.

De asemenea, a subliniat importanța deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din iulie 2018 pentru securitatea și stabilitatea flancului estic al Alianței. Șeful Executivului a menționat contribuțiile consistente ale României la securitatea euro-atlantică, evidențiind rezultatele pozitive în respectarea angajamentelor privind cheltuielile dedicate apărării. Totodată, a precizat că România va continua să acționeze ca un aliat responsabil, contribuind activ la promovarea securității în spațiul euro-atlantic și în afara sa. Subiectul extinderii Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a figurat, de asemenea, pe agenda discuțiilor, premierul exprimând speranța că autoritățile americane se vor pronunța în favoarea extinderii Organizației și vor susține candidatura României", a transmis Guvernul, după întâlnire, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citește și: Sorina Matei s-a dezlănțuit-mesaj fără precedent pentru șeful SRI

MEDIAFAX a solicitat detalii și ambasadei SUA în România referitor la conținutul discuțiilor între Viorica Dăncilă și Devin Nunes și dacă acestea au vizat și protestul din 10 august, oficialii americani rezumându-se însă să confirme întâlnirea, fără a da detalii despre temele abordate. "Devin Nunes, membru al Camerei Reprezentanților din SUA, a condus o delegație a Congresului american pentru discutarea unor probleme de interes pentru ambele țări", a transmis Ambasada SUA, la solicitarea MEDIAFAX.

Devin Nunes este un politician american, membru al Camerei Reprezentanților, din districtul 22 al Californiei, începând din anul 2003. Membru al Partidului Republicam, Nunes deține funcția de președinte al Comisiei Permanente a Informațiilor din Camera Reprezentanților, care este responsabilă de monitorizarea celor 17 agenții și departamente care fac parte din comunitatea serviciilor de informații din SUA. Devin Nunes a fost și membru al echipei de tranziție a președintelui Donald Trump.

Citește și: Fiica Anamariei Prodan- vacanță de lux alături de iubit! Cât a cheltuit aceasta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.