Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intel va intra pe piaţa plăcilor video anul viitor

zf.ro
anis software web computer

Compania americană, Intel, care trece printr-o perioadă agitată, cu schimbări şi rezultate financiare nu tocmai grozave, a detaliat planurile privind viitoarea prezenţă pe piaţa soluţiilor grafice, informează News.ro.

Din 2022, Intel va intra pe piaţa plăcilor video cu brandul Arc. Acesta va include hardware-ul, software-ul, dar şi servicii care vor fi detaliate la o dată ulterioară.

Prima soluţie grafică din seria Arc poartă numele de cod Alchemist şi va fi lansată în primul trimestru al anului viitor. Aceasta va fi disponibilă atât pentru desktop-uri şi laptopuri şi va include atât plăci dedicate, cât şi integrate.

Viitoarele plăci video Intel vor avea la bază o microarhitectură numită Xe-HPG, o combinaţie între mai multe microarhitecturi actuale. Compania americană promite că aceasta va oferi facilităţi grafice avansate, scalabilitate şi eficienţă.

Alchemist va suporta majoritatea tehnologiilor moderne de randare video, de la umbrirea cu rată variabilă, la ray tracing (generarea cât mai naturală a razelor de soare). În plus, Intel spune că va îmbunătăţi calitatea imaginii cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Această caracteristică din urmă, sună familiar pentru gameri, fiind, cel mai probabil, o replică la ceea ce Nvidia numeşte Super Sampling şi prin care imaginea este îmbunătăţită prin învăţarea profundă, una din specializările AI-ului.

Cei de la Intel au mai dezvăluit, fără să ofere informaţii suplimentare, numele pe care le vor purta seriile de plăci video care vor fi lansate după Alchemist: Battlemage, Celestial şi Druid.

Pe piaţa soluţiilor grafice, Intel va intra în concurenţă directă cu AMD şi Nvidia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.