Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNȚELEGERE PSD-PNL pentru datoriile istorice din campaniile electorale

handshake, mana

Nimeni nu știe cum se vor sfârși discuțiile privind modul de alegere al primarilor, într-un tur sau în două, dar social-democrații și liberalii par a se înțelege foarte bine când vine vorba de o problemă gravă pe care o au ambele formațiuni politice.

E vorba de datoriile acumulate în campaniile electorale precedente. În acest moment zeci de filiale ale PNL și PSD au conturile blocate + conturi de la sediile centrale. În acest moment orice ban întra în conurile partidelor merg automat la creditorii care au acționat partidul în judecată (se estimează o sumă de aproape 60 de milioane de lei datorii istorice ale PSD, PNL și fostului PDL).

Problema e că nu se pot depune listele de candidați până nu sunt plătite datoriile - așa spune legea. Potrivit unor surse politice citate de adevarul, cele două partide s-ar fi înțeles să modifice Legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale, astfel încat datoriile istorice ale partidelor sa fie exceptate de la executare pe timpul campaniei electorale.

Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO sunt două modalități prin care se poate face acest lucru. Un proiect de lege care să treacă rapid prin Parlament sau să îl convingă pe premierul Dacian Cioloș să emită o OUG prin care să modifice Legea finanțării partidelor politice în forma dorită de partide.

PS: De aici și măsurile draconice luate în PSD și PNL pentru plata cotizațiilor și a altor datorii financiare ale partidelor.

Vezi și: Bolojan da militaria jos din pod in PNL: Neachitarea cotizatiei presupune pierderea unor drepturi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.