Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interdicţia dată de Trump privind descărcarea aplicaţiei TikTok a fost amânată temporar cu câteva ore înainte de termenul limită

judecator justitie

Un judecător federal a decis duminică amânarea temporară a interdicţiei emise de preşedintele Donald Trump privind descărcarea aplicaţiei chineze TikTok în SUA, cu câteva ore înainte de termenul limită, scrie NBC, potrivit news.ro.

Citește și: ANALIZĂ Piedone poate fi CÂȘTIGĂTOR ABSOLUT sau primarul de la S5 luat cu duba la penitenciar în timpul mandatului -Scenariile posibile din dosarul Colectiv

Ordinul judecătorului Carl Nichols din Washington D.C. permite platformelor să ofere în continuare aplicaţia spre descărcare în SUA.

Nichols nu a dat însă o hotărâre legat de o a doua interdicţie, mai complexă, potrivit căreia companiile americane nu mai au voie să lucreze cu TikTok.

Într-un comunicat, TikTok a transmis că este mulţumită de decizie şi că va continua să îşi apere drepturile în beneficiul comunităţii şi angajaţilor.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

„În acelaşi timp, vom continua dialogul cu Guvernul pentru a transforma propunerea noastră, pentru care preşedintele şi-a dat acordul preliminar weekendul trecut, într-un acord”.

TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a ajuns luna aceasta la un acord cu Oracle pentru a muta sediul general în Statele Unite. Gigantul de software va supraveghea operaţiunile.

Aplicaţia chineză este în vizorul preşedintelui american de aproximativ un an, acesta arătându-se îngrijorat de faptul că Guvernul chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor americani.

Trump a anunţat în luna iulie că va interzice aplicaţia.

În urmă cu o săptămână, el a spus că a „binecuvântat” acordul dintre TikTok şi firmele americane Oracle şi Walmart, care va permite aplicaţiei chineze de video-sharing să funcţioneze în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.