Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internele vor să angajeze peste 5.000 de polițiști, militari și civili

Inquam Photos / Octav Ganea
MAI ministerul afacerilor interne Inquam Photos

Numărul de angajați ai Ministerului de Interne (MAI) s-ar putea majora cu 6.565, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică.

„Urmare a analizei efectuate și în vederea reechilibrării structurilor Ministerului Afacerilor Interne afectate de procesele de restructurare din anii precedenți, raportat la solicitările acestora de suplimentare a numărului de posturi repartizate, pentru îndeplinirea în condiţii optime a misiunilor încredinţate a rezultat necesitatea modificării Anexei nr. 3 la HG nr.416/2007, în sensul suplimentării efectivelor structurilor Ministerului Afacerilor Interne pe timp de pace cu 6565 posturi, din care 5654 de poliţişti, 775 de militari (191 ofiţeri şi 584 maiştri militari și subofiţeri) şi 136 personal civil (funcționari publici și personal contractual)”, potrivit proiectului.

Noile posturi vor merge către Aparatul central al M.A.I., Inspectoratul General pentru Imigrări, Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Direcția Generală de Pașapoarte, Direcția Medicală, Academia de Poliție „A.I. Cuza”, C.S. „Dinamo” București, Inspectoratul General de Aviație al MAI și Jandarmeria Română.

„ Ocuparea posturilor solicitate suplimentar se va realiza, în mod etapizat, prin încadrarea din sursă externă, din rândul absolvenților instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne sau prin mutare, în limita fondurilor bugetare alocate și a indicatorilor finanțați, aprobați Ministerului Afacerilor Interne”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului de HG

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.