Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interpol vrea să controleze infracțiunile în metaverse. Lista de posibile crime se va extinde: crime împotriva copiilor, furtul de date, spălarea banilor etc

interpol.int
metaverse interpol

Secretarul general al Interpol, Jurgen Stock declară că infractorii au început să vizeze utilizatorii pe platforme similare metaversului, adăugând că „trebuie să răspundem suficient la asta”.

Organizația Internațională a Poliției Criminale (ICPO), sau Interpol, investighează modul în care ar putea polițiștii să cerceteze crimele în metavers. Cu toate acestea, un executiv de top al Interpol consideră că există probleme cu definirea unei infracțiuni în metavers, conform cointelegraph.com.

Potrivit BBC, secretarul general al Interpol, Jurgen Stock, a dezvăluit intenția agenției de a supraveghea activitățile criminale pe metavers. Stock a evidențiat capacitatea infractorilor „sofisticați și profesioniști” de a se adapta la noile instrumente tehnologice pentru comiterea infracțiunilor.

Mișcarea de a controla metaversul vine la aproape patru luni după ce Interpol și-a lansat propriul metavers în octombrie 2022 , la cea de-a 90-a Adunare Generală a Interpol din New Delhi, India.

În timpul lansării, anunțul scria:

„Pe măsură ce numărul utilizatorilor metaverse crește și tehnologia se dezvoltă în continuare, lista de posibile crime se va extinde doar pentru a include potențial crime împotriva copiilor, furtul de date, spălarea banilor, frauda financiară, contrafacerea, ransomware, phishing și agresiune și hărțuire sexuală. ”

Potrivit Stock, infractorii au început să vizeze utilizatorii pe platforme similare metaversului, adăugând că „trebuie să răspundem suficient la asta”. Cu toate acestea, organizația se confruntă cu probleme cu definirea unei infracțiuni metavers. Madan Oberoi, directorul executiv pentru tehnologie și inovare al Interpol, a declarat:

„Sunt crime în care nu știu dacă mai poate fi numită crimă sau nu. Dacă te uiți la definițiile acestor crime în spațiul fizic și încerci să le aplici în metavers, există o dificultate.”

Mai mult, el a dezvăluit că Interpolul este, de asemenea, provocat să crească gradul de conștientizare cu privire la posibile crime metaverse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.