Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interpol vrea un schimb de date biometrice mai bun între state

Secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, a denunţat miercuri schimburile insuficiente între state în privinţa datelor biometrice care ar putea permite identificarea mai eficientă a teroriştilor, transmite AFP.

Organizaţia de cooperare poliţienească estimează că "circa 15.000 de combatanţi se află în zonele de conflict şi că nu număr nedeterminat dintre ei s-ar putea întoarce în ţările lor de origine (...) pentru a se implica în operaţiuni clandestine".

Accident HORROR în Londra. Morţi şi răniţi după deraierea unui tramvai FOTO/VIDEO

Adunarea generală a Interpol, care are loc la Bali (Indonezia), a subliniat "urgenţa de a combate această ameninţare", se arată într-un comunicat.

"Chiar dacă schimbul de informaţii prin Interpol a permis organizaţiilor naţionale de menţinere a ordinii să îi împiedice pe terorişti şi pe potenţialii terorişti să călătorească, lipsa de date biometrice rămâne o verigă slabă", afirmă Stock, citat într-un comunicat al organizaţiei.

"A nu le furniza agenţilor aflaţi în prima linie informaţii de care au absolută nevoie pentru a-i identifica pe teroriştii întorşi din zonele de conflict, înseamnă a-i lega la ochi, a-i obliga să îşi facă treaba cu o mână ţinută la spate", mai spune el.

Scenariu ŞOC. Cum ar putea fi primele 100 de zile ale lui Trump la Casa Albă/ VIDEO

Şeful Interpol subliniază că informaţiile biometrice destinate identificării, la fel ca amprentele digitale sau ADN-ul, sunt 'cruciale' în contextul actual, transmite agerpres.

"Deşi Interpol dispune în prezent de informaţii despre aproape 9.000 de combatanţi terorişti străini - dintre care unii prezenţi în zonele de luptă -, mai puţin de 10% dintre aceste fişiere conţin date biometrice sau imagini de mare rezoluţie care ar putea fi folosite pentru o recunoaştere facială", adaugă organizaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.