Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenție ÎN FORȚĂ a pompierilor cu elicopterul la incendiul din pădurea Brezoi: peste 24 de hectare ard - VIDEO

captură video youtube.com
Captură video incendiu elicopter pădure

Pompierii militari vâlceni intervin joi, pentru a treia zi consecutiv, pentru stingerea incendiului de pădure din apropierea oraşului Brezoi, în ajutorul lor fiind trimis, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni, şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, informează Agerpres.

Citește și: Operațiune de AMPLOARE a DIICOT - Zeci de contrabandiști, săltați cu polițiștii de la trupele speciale

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, focul din pădurea de stejari din Brezoi s-a extins în ultimele ore, în prezent, aceasta manifestându-se pe circa 24 de hectare de teren forestier, pentru stingerea lui intervenind 34 de cadre ale inspectoratului, alături de alţi aproximativ 40 de angajaţi ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Brezoi şi ai Ocolului Silvic Cozia Negoiu, care are în administrare suprafaţa incendiată.

Reprezentanţii ISU Vâlcea au mai precizat că elicopterul care a sosit la Brezoi, joi, în jurul prânzului, se va alimenta cu apă din barajul de pe râul Olt din comuna Câineni, urmând să stea în zonă cât va fi necesar pentru lichidarea focului.

Citește și: Procurorul care voia să 'liniştească' judecătorii, printre magistraţii controversaţi care au protestat joi la Bruxelles

De asemenea, prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, a anunţat, joi, că pentru identificarea persoanelor care au provocat acest incendiu, a fost deschis deja un dosar penal, ca şi în cazul incendiului de la Malaia de săptămâna trecută.

"Acest eveniment, dar şi cel produs în urmă cu 10 zile la Malaia, au constituit obiectul unei analize în cadrul şedinţei Grupului de Suport Tehnic pe probleme de salubritate şi incendii, creat la nivelul Instituţiei Prefectului Vâlcea. În ambele situaţii s-au întocmit dosare penale", a precizat prefectul judeţului Vâlcea.

Marţi seara, un incendiu violent a izbucnit într-o pădure de stejari din oraşul Brezoi, iniţial pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, pentru stingerea lui intervenind la momentul acela 10 angajaţi ai ocolului silvic şi un echipaj de pompieri.

Citește și: Denunț PNȚCD împotriva lui Lazăr, depus la SIIJ: A făcut parte din armata ascunsă de eliminare a anticomuniștilor

Acesta este cel de-al doilea incendiu de pădure din judeţul Vâlcea din ultimele două săptămâni, după cel de la Malaia, în care au fost mistuite peste 28 de hectare de teren dintr-o zonă împădurită a munţilor Lotrului şi pentru stingerea căruia a fost solicitat, de asemenea, sprijin aerian. Elicopterul trimis de la Inspectoratul General de Aviaţie în ajutorul pompierilor vâlceni a acţionat la Malaia, săptămâna trecuta, timp de patru zile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.