Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţia ministrului de externe venezuelean la o reuniune a ONU, boicotată de diplomați

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Dipolmaţi din mai multe ţări au boicotat joi intervenţia ministrului de externe venezuelean Jorge Arreaza la o reuniune a ONU de la Viena, relatează AFP. O manifestare similară a avut loc şi la Geneva, la sfârşitul lui februarie, reaminteşte aceeaşi agenţie, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Viorica Dăncilă, despre dezvoltarea UE - Încrederea oamenilor se poate pierde într-o clipă

Când Arreaza s-a instalat la tribună, zeci de reprezentanţi diplomatici ai unor ţări europene şi latinoamericane, ai SUA şi ai Canadei au ieşit din sala de conferinţe, în semn de protest faţă de politica liderului de la Caracas, Nicolas Maduro.

Un purtător de cuvânt al delegaţiei americane la eveniment a declarat presei că venezuelenii prezenţi la eveniment "reprezintă guvernul ilegitim al lui Nicolas Maduro şi deci nu se poate considera că vorbesc în numele poporului venezuelean".

Circa 50 de ţări, printre care SUA, Columbia, Brazilia şi majoritatea membrilor Uniunii Europene l-au recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei pe Juan Guaido, preşedintele parlamentului de la Caracas, care s-a autoproclamat în ianuarie şef al statului.

La ONU, regimul Maduro este susţinut în continuare de Rusia, China, Cuba, Iran, Coreea de Nord, Siria şi alte ţări, care acuză amestecul occidental în Venezuela.

În discursul de joi, Arreaza s-a referit la imposibilitatea unei lupte multilaterale împotriva drogurilor şi a acuzat SUA că au adus ţării sale pierderi de miliarde de dolari prin "măsuri economice unilaterale", slăbind astfel capacitatea de combatere a criminalităţii.

În perioada 14-22 martie, la Viena are loc reuniunea anuală a Comisiei Naţiunilor Unite privind Stupefiantele din cadrul Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.