Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţia pompierilor la incendiul din zona Gheorgheni, îngreunată de zona abruptă şi de vânt

www.facebook.com
cutii iasi  pompieri

Intervenţia pompierilor la incendiul din zona Gheorgheni este îngreunată de zona abruptă, care face imposibil accesul autospecialelor cu apă şi de vântul puternic care reaprinde focarele, pompierii şi voluntarii acţionând în continuare pentru stingerea focului potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, pentru stingerea focarelor şi pentru limitarea propagării focului la pădure se folosesc mijloace de primă intervenţie, cum ar fi lopeţi, măturoaie sau rucsacuri cu apă.

"Şi la această oră, colegii noştri, împreună cu lucrători silvici şi echipaje ale autorităţilor locale, intervin pentru lichidarea focarelor din zona greu accesibilă, fără surse de alimentare cu apă, în condiţii de vânt puternic, pompierii fiind nevoiţi să intervină cu mijloace de primă intervenţie: lopeţi, măturoaie şi dispozitive portabile individuale pentru stingerea incendiilor (vermorele). Efortul depus de salvatori, pentru limitarea propagării flăcărilor la pădurea masivă din apropiere, este îngreunat de condiţiile în care se desfăşoară intervenţia: zona abruptă cu pericol de alunecare, condiţiile de vânt, care reaprinde focarele existente, precum şi transportul apei în cantităţi limitate spre locul intervenţiei", a precizat Alina Ciobotariu.

Incendiul de vegetaţie uscată, cioate, resturi de exploatare forestieră şi brazi din regenerare naturală din zona Ciszer, în apropierea municipiului Gheorgheni, a izbucnit în cursul zilei de luni şi s-a extins pe 15 hectare.

Un număr de 30 de pompieri s-au luptat mai bine de cinci ore cu flăcările şi au reuşit să limiteze incendiul, iar pentru evitarea propagării acestuia, forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni şi serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă Lăzarea au rămas în supraveghere pe timpul nopţii.

Marţi dimineaţă s-a reluat intervenţia pentru stingerea incendiului, care se manifestă în mai multe focare răzleţe, pe o suprafaţă totală de aproximativ 15 hectare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.