Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţii ale pompierilor în Argeș și Dâmbovița, în urma furtunilor puternice

pompieri giurgiu

Vântul puternic şi ploile abundente au afectat zone din judeţele Argeş şi Dâmboviţa, duminică după amiază. În zona împădurită a Transfăgărăşanului câţiva copaci au fost puşi la pământ, iar în judeţul Dâmboviţa au existat zone inundate. Duminică seară sunt în vigoare atenţionări hidrologice nowcasting Cod galben care vizează cursuri de apă din mai multe judeţe.

„În urma ploilor abundente şi pe alocuri a intensificării vântului, pompierii de la Detaşamentul Curtea de Argeş au intervenit în zona împădurită a Transfăgărăşanului pentru degajarea de copaci căzuţi pe carosabil, conform news.ro.

A fost efectuată recunoaştere pe întreg teritoriul zonei împădurite şi au fost îndepărtaţi doi copaci care blocau traficul rutier”, transmite, duminică după amiază, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Argeş.

Şi în judeţul Dâmboviţa a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice. Astfel, în localitatea Crângaşi, un copac a căzut pe carosabil pe drumul naţional 71, un copac a căzut pe DN 72, la Dragodana, iar în municipiu Târgovişte o curte de pe strada Oltului a fost inundată în urma unei ploi.

Duminică după amiază, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis mai multe atenţionări vizând fenomene imediate fiind vorba despre coduri galbene hidrologice vizând Scurgeri importante pe versanţi, torente, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinele hidrografice Bistriţa - în judeţele Suceava, Neamţ, Harghita; Mureş - în judeţele: Harghita, Mureş, Cluj, Braşov; Târnava Mică – în judeţele: Harghita, Mureş, Sibiu, Alba, Braşov; Dâmboviţa - în judeţele: Argeş, Dâmboviţa şi Vişeu şi Iza în judeţul Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.