Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interviu: Amelia Tiganus: "Lobby-ul proxenetului va reacționa puternic dacă este atacată afacerea globală a prostituției"

prostitutie
Întâlniri internaționale despre fundamentalisme și drepturi sexuale și reproductive organizate de Medicus Mundi Gipuzkoa și Mișcarea Manuela Ramos din Donostia-San Sebastián, cu o prezentare despre feminism. La momentul discuției cu participanții, o tânără femeie s-a ridicat de pe scaun în fața unei audiențe de aproximativ 200 de persoane, a spus că a ieșit din prostituție în Euskadi în urmă cu opt ani și că nu a găsit spații publice sau instituționale în care să vorbesc despre prostituție ca pe o formă de violență sexistă. S-a săturat să i se răspundă când a mers să ceară ajutor sau informații cu privire la subiect: „Știi perspectiva muncii sexuale?”
A doua zi ne-am întâlnit într-o cafenea pentru un interviu. Adevărul este că acel interviu nu a fost niciodată publicat. Nu m-a impresionat povestea ei, ci felul său de a o spune. Mă aflam în fața unui supraviețuitor al prostituției care hotărâse să demisioneze ceea ce trăise ea ca un act politic expansiv. De atunci, Amelia Tiganus, născută în România în urmă cu 36 de ani, nu a încetat să susțină discuții, conferințe, cursuri și ateliere în toată Spania. Astăzi este unul dintre cei mai importanți referenți ai abolitionismului din această țară. O femeie strălucitoare, profundă și curajoasă, care știe unde merge. Continuarea interviului o gasiti, aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.