Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU cu Răzvan Mironescu: Nu e ușor să faci campanie după epoca Rareș Mănescu

razvan mironescu

STIRIPESURSE.RO a stat de vorbă cu candidatul PNL la Primăria Sectorului 6. Domnia sa explică cum a ajuns în postura de candidat la primărie, ce proiecte are și mai ales cum e să își faci campanie electorală eficientă după mandatul unui alt liberal, Rareș Mănescu, actualul primar al Sectorului 6:

Vezi și: Firea mănâncă floricele în fața televizorului. E bine sau nu?

______

1.Când, cum și cine v-a influențat să candidați la Primărie?

Am intrat târziu în politică, după ce m-am realizat mai întâi pe plan profesional în domeniul privat. Pașii mei către succes sunt legați de Sectorul 6. Aici am avut primul job ca inginer constructor și tot aici mi-am început și cariera politică, la filiala PNL a Sectorului 6. M-am hotărât să candidez la Primăria Sectorului 6 acum un an când, în urma activității de deputat am decis că este momentul să duc la un nivel superior implicarea privind rezolvarea numeroaselor probleme cu care se confruntă cetățenii Sectorului 6. Mi-am îndeplinit până acum principala promisiune pe care am făcut-o cetățenilor care m-au ales în 2012 , aceea de fi permanent alături de ei încercând să le soluționez , prin mijloace insituționale, atât problemele cetățenești cât și cele legate de diverse instituții ale statului și mă angajez, de data aceasta în fața tuturor cetățenilor Sectorului 6 să fac același lucru și în calitate de Primar. Cred că Sectorul 6 mi-a oferit mult bine și acum vreau să dau binele înapoi. Cetățenii Sectorului 6 sunt cei care m-au convins să candidez.

2.Ce veți face în prima zi ca primar?

Îmi voi construi echipa cu care voi porni la drum. Am deja în minte structura ei și obiectivele pe care le voi pune în fața fiecărui membru al echipei.Deci prima dată, voi face ORDINE în Primărie, iar apoi voi începe CURĂȚENIA în Sector. Fără un aparat administrativ eficient, receptiv la nevoile oamenilor nu putem evolua. Nu voi concedia oameni, dar nici nu voi face angajări pe criterii politice. PERFORMANȚA este criteriul pe care mă bazez, iar EFICIENȚA este instrumentul cu care voi lucra. Vin cu un NOU mod de administrare locală, MODERN, bazat pe  TRANSPARENȚĂ  totală și CONTACT DIRECT CU CETĂȚENII.

RISIPA BANILOR PUBLICI în panseluțe și borduri nu va mai fi posibilă! Vin cu proiecte clare care vor genera parteneriate public private și dezvoltare economică. Am totul foarte clar planificat, trebuie doar să aplic.

În 2014, Guvernul Ponta a pierdut 62 de miliarde de euro, bani europeni, parte din planului de investiții Junker. Nu ne mai permitem să pierdem bani europeni și nu mai putem aștepta să se miște Guvernul.

Voi veni la Primărie cu o echipă de specialiști pe care o am deja formată și care se va asigura că Primăria Sectorului 6 va atrage TOATE fondurile europene disponibile pentru proiectele noastre

Angajații Primăriei sunt în slujba cetățenilor, iar asta înseamnă că vor petrece mai mult timp pe teren pentru a identifica nevoile oamenilor și a primi sugestiile lor.  Voi organiza SĂPTĂMÂNAL dezbateri publice cu cetățenii prin rotație în fiecare cartier. Voi verifica personal starea fiecărei lucrări din sector și mizez pe ECHIPA mea formată din cetățenii activi ai Sectorului 6 să-mi aducă la cunoștință orice fel de problemă pe care poate eu nu am indentificat-o și ÎMPREUNĂ le vom rezolva. După fiecare an de mandat, voi evalua angajații Primăriei pe criterii de performanță bine stabilite, iar CETĂȚENII sunt deja mandatați să mă evalueze pe mine.

3.Ce calități vă recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidați?

În primul rând competența și integritatea. Aș vrea să subliniez că sunt singurul candidat pentru Primăria Sectorului 6 care a semnat declarația de integritate propusă de România Curată. De fapt sunt și singurul care putea să facă acest lucru, nefiind nici trasesit, nici candidat cu probleme penale, spre deosebire de alți contracandidați. Apoi puterea de muncă, spiritul de echipă, standardele ridicate de profesionalism pe care mi le impun atât mie cât și colaboratorilor mei, pragmatismul în abordarea problemelor, abordarea inginerească a tuturor proiectelor, dar și motivația și încrederea că pot schimba în bine Sectorul 6.

4.Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.

a. Amenajarea tuturor parcărilor folosite în prezent și neamenajate, ceea ce va aduce un plus de circa 20% la locurile de parcare de acest tip.

b. Construirea de noi smart-parking-uri pe domeniul public, bineînțeles cu acordul cetățenilor din zonă.

c. Identificarea terenurilor virane din domeniul public și amenajarea fie de locuri de parcare la sol fie, pentru terenuri de minim 1500 mp de parcări semi-îngropate, care deasupra să aibă mini-parcuri, evident acolo unde se poate obține autorizație de construcție în acest scop.

5.Ridicarea mașinilor mai este o soluție?

Ridicarea mașinilor nu mai este, în momentul de față o soluție legală, așa că nu are rost să discutăm despre ea, sunt și alte variante de corectare a problemei parcării autovehiculelor în locuri care stânjenesc circulația auto sau pietonală.

6.Numiți cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidați

a. CURĂȚENIA

b. REABILITAREA ȘI EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A BLOCURILOR

c. REABILITAREA DOMENIULUI PUBLIC ( RUTIER ȘI SPATII VERZI)

7.Care e modelul dumneavoastră de primar și de ce? (nu doar din România)

Modelul meu de primar este un renumit primar liberal al Bucureștiului, Vintila I.C. Bratianu. Între 1 iunie1907 şi 10 februarie 1910, Vintilă I. C. Brătianu ocupa funcţia de primar general al Capitalei. Din această poziţie, a rezolvat unele dintre cele mai stringente probleme ale Bucureştiului: sistematizarea şi lărgirea unor artere precum Calea Victoriei, Ştirbei Vodă, Calea Moşilor, Calea Călăraşilor, bulevardele Dacia şi Ferdinand, crearea Societăţii de locuinţe ieftine, îmbunătăţirea reţelei de tramvaie, ameliorarea alimentării cu apă potabilă. Totodată, a introdus iluminatul cu electricitate de-a lungul bulevardelor Elisabeta şi Carol, pe Şoseaua Kiseleff şi în Grădina Cişmigiu. În această perioadă, Primăria a cumpărat întinse suprafeţe de teren în centrul Capitalei, facilitând apoi construcţia de imobile în această zonă.

8.Vă este frică de DNA?

Evident NU. Cine se știe curat și integru, nu are nicio teamă de DNA. Tot timpul mi-am îndeplinit obiectivele respectând legea. Cu siguranță voi face același lucru și ca primar.

9.Care a fost cea mai grea problemă cu care v-ati confruntat în campanie.

Cea mai grea problemă cu care m-am confruntat în campanie este modul în care arată Sectorul 6 azi. Capitalul de încredere pe care cetățenii sectorului l-au investit în 2012 nu a fost răsplatit și asta mă afectează pe mine acum, fiind necesare eforturi serioase pentru a recâștiga încrederea oamenilor. Am încercat să arat cetățenilor că toată experiența și activitatea mea de până acum mă recomandă și le garantează că voi fi primarul pe care și-l doresc. Trebuie doar sa facă alegerea corectă.

10.Aveți o sumă de bani. Ce alegeti să faceți mai repede: astuparea gropilor din asfalt, locuri de joaca pentru copii sau ajutor social pentru familiile nevoiașe?

Aș impărți banii în 3  : 40% locuri de joaca, 30% asfaltare, 30% ajutoare sociale.

11.Cât de greu e să faci campanie după epoca Rareș Mănescu?

Bineînțeles că mi-ar fi plăcut să moștenesc o situație în care campania electorală să fie mai simplă. Nu a fost așa. M-am adaptat repede la situația actuală și m-a ajutat foarte mult faptul că știu foarte bine tot ce NU s-a făcut în Sectorul 6 și am găsit, în timp, soluții de rezolvare a acestor probleme. Majoritatea contracandidaților mei susțin că odată ajunși primari vor IDENTIFICA problemele sectorului. Spre deosebire de ei, eu am folosit ultimii patru ani pentru a face acest lucru, între timp am găsit și soluțiile, consolidate în planul de REGENERARE URBANĂ și trebuie doar să le pun în aplicare, începând cu 6 iunie. Accentuez faptul, foarte important, că știu foarte bine situația financiară a Primăriei Sectorului 6, gradul și capacitatea de îndatorare, gradul de colectare al taxelor și impozitelor locale și spațiul fiscal care există aici, iar proiectele mele se caracterizează prin coerență și sustenabilitate financiară.

12. Ați fost acuzat de blat cu PSD, cum răspundeți la această acuzație?

Este o afirmație calomnioasă lansată de adversari din afara partidului și preluată pe nerăsuflate pentru efectul mediatic de persoane care nu mă cunosc și nu știu că atunci când intru într-o competiție mă bat cu toată ardoarea până în ultimul moment pentru a câștiga.

13. Ați tras deseori în această campanie semnalul de alarmă cu privire la domnul Ștefan Florescu. De ce îl considerați un pericol pentru Sectorul 6?

Candidatul pseudo-independent Ștefan Florescu are grave probleme de integritate, financiare și morale. În primul rând nu are CV, nu are niciun venit, firmele, fundația și toate entitățile juridice care au legătură cu familia lui sunt pe pierdere sau închise și totuși are o casă de peste 300 mp și un teren de 700 mp, cheltuiește sume uriașe pe care nu poate să le justifice, pentru a-și face campanie în Sectorul 6, are un program plin de inexactități privind activitatea unei primării de sector, fără nicio cifră și niciun proiect propriu concret.

Nu în ultimul rând, are datorii la ANAF Sector 6 și este în executare silită.

De asemenea are datorii la Administrația Piețelor Sector 6 și este în executare silită.

Sunt de notorietate legăturile lui cu lumea interlopă, în special cu Clanul Sportivilor care controlează piețele din Sectorul 4 și recent și-a luat rămas bun de la fostul lider al lumii interlope, decedat de curând, Fane Spoitoru, numindu-l "prieten drag" .

Are  mai multe dosare penale pentru infracțiuni comise în timp ce era director la Administrația Piețelor Sector 4 și unul foarte recent, pentru coruperea alegătorilor din Sectorul 6, dosar în care a fost deja audiat la Poliție.

14.Care e situația/ problema cea mai gravă din Sectorul 6 care ar trebui neaparat schimbată/rezolvată?

Salubrizarea Sectorului 6, prin organizarea unei licitații pentru delegarea serviciului de salubrizare și continuarea reabilitării termice a blocurilor.

15. Sunteți mason, cât de tare vă ajută această calitate în campanie?

Masoneria este o activitate privată care nu are legătură cu campania electorală, constituie însă o modalitate de a relaționa cu persoane din medii diverse, inclusiv din politică, dar și din mediul de afaceri, în scopul atingerii unor obiective legate de administrația locala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.