Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Într-un stat democratic, demiterea lui Antonio Andrușceac din Camera Deputaților ar fi un gest de decență

Foto Facebook
antonio andrusceac

În urmă cu doar câteva zile, Antonio Andrușceac a lansat un nou atac mârșav la adresa femeilor, victime ale violenței domestice, luându-i apărarea deputatului Dumitru Focșa, care și-a lovit crunt soția. Acum se ridică întrebarea dacă fostul USR-ist mai este demn să ocupe o funcție de demnitate publică într-un stat democratic.

Dat afară din USR pentru misoginism, recuperat de AUR și transformat în bătăușul personal al lui George Simion, deputatul Antonio Andrușceac continuă să facă ce știe mai bine: să jignească fără nicio jenă femeile, care în opinia sa, nu doar că ar trebui să rămână lipite de cratiță, ci chiar „se bat singure”.

Actualul lider AUR Bacău, care se laudă că ar fi de profesie teolog, a ajuns, nu se știe cum, să investigheze în interiorul partidului, scandalul public ce-l are în centru pe deputatul constănțean, Dumitru Focșa, acuzat că și-a bătut soția. În ciuda rapoartelor sale, decizia conducerii a fost clară: aceea de a-l exclude din partid pe Focșa. După cum arată informațiile de mai jos, poate ar fi cazul ca liderul George Simion să ia aceeași decizie și în cazul lui Adrușceac, care, deși nu e bătăuș dovedit, e clar că nici el nu are ce să caute între demnitarii României.

Deranjat probabil că a ajuns un neica-nimeni chiar în propriul partid și că propunerile sale nu sunt ascultate nici măcar de un singur om din organizație, Andrușceac și-a vărsat frustrarea în mediul online, în urmă cu doar câteva zile, declarând, ȘOCANT și de neînțeles, că soția lui Focșa s-ar fi lovit din greșeală.

Cu alte cuvinte, în opinia deputatului, femeia s-ar fi „bătut singură”. „Sunt niște probleme acolo pe care n-aș vrea să le aduc în atenția oamenilor. (…) E foarte ușor să îl punem la stâlpul infamiei fără să cunoaștem toate dedesubturile. El a intrat în comisia de etică a partidului, am făcut niște investigații, iar lucrurile nu stau chiar așa cum au fost prezentate. Femeia n-a fost lovită. A fost, într-adevar, o altercație, în care unul împingea de ușă, celălalt ținea ușa și, din cauză că a fugit covorul, a fost lovită cu ușa peste nas”, a afirmat în mod halucinant Antonio Andrusceac, pentru Realitatea TV, sărind în apărarea colegului bătăuș, Focșa.

Delirul celui care a fost dat afară din USR pentru misoginism a continuat: „Femeia a fost influențată, la rândul ei, sub imperiul emoției, de către o vecină al cărei soț face parte dintr-un partid aflat la putere. Ea i-a pus telefonul în mână să apeleze la poliție. Femeia n-a sunat la poliție din proprie inițiativă, să știți”, a mai declarat Andrușceac, lansând ipoteze paranoice, conform cărora scandalul a fost, de fapt, orchestrat politic.

Cine este misoginul Antonio Andrușceac

În cele ce urmează, utilizând doar surse publice, veți obseva cum tonul arțăgos și fudulia l-au îndepărat pe actualul deputat AUR nu doar de la cele sfinte, pe care susține că le-ar fi studiat, ci și de prieteni și colaboratori. Între 2016 și 2020, Andrușceac reușise cumva că scoată capul deasupra apei și, profitând de o conjunctură bună, s-a erijat în liderul consilierilor locali de la Sectorul 4. Apoi, din această falsă poziție pe care și-a arogat-o, a fost la un pas să devină candidatul oficial la fotoliul de primar al Sectorului 4. Ghinionul lui s-a numit Guilhelm Moulin, francezul coleg în consiliul local. Acesta, deranjat de faptul că Andrușceac făcea pe șeful, însă, niciodată nu i-a luat apărarea atunci când încerca să-i blocheze inițiativele lui Daniel Băluță, l-a prins pe teolog cu mâța în sac și l-a expus public, acuzându-l de furt intelectual (îl plagiase tocmai pe Băluță!), cât și de misoginism.

Această lovitură a venit la pachet cu o alta, cauzată tocmai de aroganța continuă a lui Andrușceac. Imediat după ce-și păcălise colegii de filială că merită să candideze la primărie, tot ai lui au descoperit faptul că în opinia teologului autointitulat „toate femeile sunt făcute pentru a fi soții și mame, iar frustrările nu se ascund în carieră”. Ca să fie mai clar, asta declara Andrușceac în 2017:  „Nu vă mai mintiți. TOATE femeile sunt făcute să fie mame și soții. Frustrările nu se ascund în spatele „carierei”. Ce-i de fapt „cariera”:)? O aparență de importanță dată de un ecuson agățat de gât, un salariu destul de prost pentru multă umilință și renunțări? Prima casă sau mașina luate într-un milion de rate, doar ca să vadă Satu' că fata s-a ajuns... nu păcălesc însă pe nimeni, tot neîmplinite rămân, fără familii, fără copii... auzind mereu – „da tu mama, nu te mai măriți?” Pentru că în înțelepciunea lor, mamele, bunicile știu care este adevărata împlinire a femeii”. Evident că excesul de misoginism nu l-a ajutat, ci din contră, l-a îngropat, fiind dat afară din USR.

După o perioadă în care, fiind căzut în dizgrație, lumea politică îl cam uitase, Antonio Andrușceac a fost recuperat de George Simion, liderul AUR, datorită căruia a ajuns deputat, iar ulterior, și chestor al Camerei Deputaților. Astfel, pentru a-i fi recunoscător lui Simion, Andrușceac nu se dă înapoi de la nimic. Este cunoscut faptul că a participat la bruscarea ministrului Energiei, Virgil Popescu, chiar la tribuna Parlamentului.

Așadar, în contextual unor astfel de declarații care trădează o lipsă totală de respect pentru drepturile femeilor, victime ala violenței domestice și o logică nesănătoasă în privința unor acte de agresiune, rămâne următoarea întrebare pentru liderul grupului AUR, George Simion: Pe Antonio Andrușceac îl veți da afară din partid sau, dimpotrivă, îl veți proteja?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.