Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrebări cheie despre SRI: Ce probleme ar putea avea Eduard Hellvig

SRI

În ultimele luni, România e 'pe un butoi de pulbere'. Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă despre Florian Coldea sau Laura Codruţa Kovesi sau ordonanţele pe Justiţie au fost două dintre temele care au declanşat un adevărat război. În centrul acestor probleme, o instituţie de forţă, Serviciul Român de Informaţii.

Citeşte şi: Traian Băsescu, RĂZBOI TOTAL cu televiziunile de ştiri: 'Sunt plătiţi bine ca să mintă'

Jurnalistul Cătălin Tolontan adresează o serie de întrebări cheie, cu SRI în prim-plan. Tolontan scrie pe propriul blog despre acoperiţii din Serviciu şi prezenţa acestora în instituţii cheie. " Câtă vreme SRI are agenți în ONG-uri și în presă, nici măcar Eduard Hellvig nu poate ști dacă nu a dezinformat Parlamentul și pe contribuabili. În fața Comisiei de Control, șeful SRI a negat orice implicare în manifestațiile de stradă. Dar cine ne garantează că ni s-a spus adevărul? Nici măcar șeful SRI nu poate ști dacă un ziarist recrutat de servicii a relatat conform conștiinței sau conform ”dublei legitimări”! Sau dacă un ONG-ist care e și agent SRI acționează pentru public ori pentru superiorul său gradat. Un om cu multiplă comandă nu mai știe nici el de cine ascultă. Deși Liviu Dragnea a cerut explicit Serviciilor să renunțe la oamenii din presă, audierea lui Eduard Hellvig la Parlament a ocultat tema. Cum e sigur Eduard Hellvig că SRI nu s-a implicat în proteste de vreme ce serviciul are oameni atât în ONG-uri, cât și în presă?", se întreabă jurnalistul.

Citeşte şi: SOV devoalează MOTIVUL REAL pentru care sunt activați ofițerii acoperiți din presă

Şi asta nu e tot. Jurnalistul îl aduce în dezbatere şi pe fostul şef al SRI. "George Maior este cel care recunoaște primul prezența ”acoperiților” printre ziariști. Un gest de decență, de vreme ce oricum explodaseră scandaluri prin redacții, vezi cazul Jurnalului național. Și se pregătea autodetonarea lui Robert Turcescu. Ori de câte ori îți amintești fața și cuvintele lui debusolate din acea seară, înțelegi ce pot face serviciile dintr-un jurnalist. Ne-am obișnuit să credem că noi, cetățenii, suntem mici și ei mari. Asta nu cauționează predarea, dar nici măcar nu e adevărat.", spune Tolontan.

CIteşte şi: SCANDAL imens în Marea Britanie: Gluma care poate aduce un nou val de atentate / VIDEO

Nici preşedintele Klaus Iohannis nu iese din discuţie. " În campania electorală din 2014, Klaus Iohannis întărește, din păcate, doctrina în interviul pentru ”Adevărul”. Asta i se servise, asta devenise. Președintele își începe mandatul cu această opinie nedemocratică. Și la fel și-l continuă. Președintele declarat partizan al educației, profesorul Klaus Iohannis îi scrie premierului, nemulțumit de ”bugetul din 2017 al armatei și al instutițiilor de securitate națională”. Poate că își ascultă propria conștiință sau poate primează interesul de a nu-și supăra șeful gradat. De unde știe SRI sau SIE dacă ziaristul a scris ceva pentru că el crede sincer sau pentru că așa a crezut că ajută serviciul secret?!", a încheiat Tolontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.