Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întreruperi de curent în Gheorgheni şi Miercurea Ciuc: O anexă a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet

Aproximativ 6.000 de consumatori din municipiile Gheorgheni şi Miercurea Ciuc au rămas fără curent electric din cauza vremii nefavorabile iar o anexă gospodărească a luat foc în localitatea Subcetate, după ce a fost lovită de trăsnet, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit sursei citate, "în urma informării primite de la distribuitorul de energie electrică, în municipiul Gheorgheni sunt 4.238 consumatori fără curent electric şi în municipiul Miercurea Ciuc - 1.805 consumatori fără curent electric, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile", potrivit agerpres.ro.

Echipajele de intervenţie lucrează în teren pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Topliţa, cu două autospeciale de stingere, au intervenit la Subcetate, unde o anexă gospodărească s-a aprins după ce a fost lovită de trăsnet.

Un echipaj de intervenţie s-a deplasat şi în localitatea Bilbor, pentru evacuarea apei dintr-o curte şi o pivniţă inundate.

Se circulă îngreunat pe DN 15, Topliţa - Borsec şi DN 12C, Gheorgheni - Lacu Roşu, după ce pe carosabil au fost aduse aluviuni, în urma ploii torenţiale. Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale lucrează pentru curăţarea carosabilului.

Judeţul Harghita s-a aflat sub avertizări meteo de cod roşu şi portocaliu, fiind prognozate averse de până la 60l/mp, descărcări electrice, vijelii şi grindină, iar până la miezul nopţii se află sub incidenţa unui cod portocaliu hidrologic, fiind prognozate viituri, creşteri rapide de debite şi depăşirea cotei de inundaţii pe râurile Olt şi Trotuş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.