Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații catastrofale în Kentuky - Bilanțul a ajuns la 37 de morți

b1.ro
inundații

Bilanţul încă provizoriu al inundaţiilor devastatoare din Kentucky a urcat la 37 de morţi, iar intemperiile continuă, a declarat luni guvernatorul acestui stat din sud-estul Statelor Unite, Andy Beshear, informează marţi AFP, potrivit Agerpres.

"Încheiem ziua cu veşti sfâşietoare din estul statului Kentucky. Putem confirma că numărul morţilor a crescut acum la 37, multe alte persoane fiind în continuare date dispărute", a anunţat pe Twitter guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear. "Să ne rugăm pentru aceste familii", a adăugat oficialul.

Beshear a indicat că numărul deceselor riscă să crească pe măsură ce echipele de intervenţie ajung în zonele afectate de inundaţii şi găsesc mai multe cadavre.

Operaţiunile de căutare au fost îngreunate de ploile care au continuat luni.

"De parcă situaţia nu ar fi destul de dificilă pentru locuitorii acestei regiuni, ei se confruntă cu ploi în acest moment", a precizat Beshear în cadrul unui briefing de presă, în prima parte a zilei de luni.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) a plasat cea mai mare parte a estului statului Kentucky sub avertizare de inundaţii până marţi dimineaţă. "Sunt posibile ploi abundente care ar putea duce la viituri, precum şi furtuni puternice", a scris NWS pe Twitter.

Aceste inundaţii, care au început săptămâna trecută şi sunt printre cele mai grave care au lovit vreodată Kentucky, au transformat unele drumuri în râuri, au dărâmat poduri şi au măturat case într-una dintre cele mai defavorizate zone ale ţării.

Avarierea antenelor de telefonie mobilă a complicat eforturile de salvare şi estimarea numărului de morţi şi dispăruţi.

Duminică, guvernatorul a precizat că trupuri vor fi găsite "săptămâni de acum încolo, multe transportate la sute de metri distanţă".

Preşedintele Joe Biden a declarat vineri stare de "dezastru natural" în Kentucky şi a deblocat fonduri federale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.