Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații grave la Auckland - A fost declarată starea de urgență

flags
Noua Zeelanda

Autorităţile din , cel mai populat oraş din Noua Zeelandă, au declarat vineri stare de urgenţă după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii grave, care au condus la închiderea aeroportului şi anularea unui concert ce urma să fie susţinut de Elton John, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În timpul unei conferinţe de presă, primarul din Auckland, Wayne Brown, care urmează se deplaseze sâmbătă în cele mai afectate cartiere ale oraşului, s-a declarat "extrem de întristat" de descoperirea unui cadavru într-o suburbie. Cu toate acestea, poliţia nu a confirmat dacă decesul a avut legătură cu condiţiile meteorologice.

Ploile torenţiale au transformat străzile oraşului în râuri, iar aeroportul din Auckland, cel mai mare aeroport din ţară, unde apa ajungea până la glezne în unele terminale, a anunţat că va rămâne închis până sâmbătă la prânz.

Pentru siguranţa publicului, un concert ce urma să fie susţinut de cântăreţul britanic Elton John, programat pe un stadion din Auckland, a fost anulat.

Premierul Chris Hipkins, care a preluat miercuri conducerea guvernului de la Jacinda Ardern, a afirmat pe Twitter că departamentele guvernamentale depun eforturi pentru a acorda ajutor oraşului şi pentru a coordona răspunsul în caz de urgenţă.

Populaţia a fost sfătuită să contacteze serviciile de urgenţă, copleşite de apeluri telefonice, doar în caz de "pericol mortal" şi să rămână în locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.