Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţii în Brazilia: numărul morților este în continuă creştere. Ce ordin a dat preşedintele Lula

canal rural
inundatii sao paulo

Numărul morţilor în urma ploilor devastatoare din sud-estul Braziliei a crescut luni la 40, conform cifrelor oficiale, în timp ce preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva a vizitat regiunea şi a declarat că nu ar trebui să se mai construiască case în zonele cu risc de alunecări de teren şi inundaţii majore, transmite AFP, citat de news.ro.

Autorităţile din statul Sao Paulo au declarat luni că alte patru persoane au fost ucise, pe lângă cele 36 înregistrate cu o zi mai devreme, dar se aşteaptă ca şi alte victime să fie raportate, în timp ce trei duzini de persoane sunt în continuare dispărute. Lula a survolat oraşul de coastă Sao Sebastiao alături de miniştrii cabinetului şi s-a angajat să ajute la reconstrucţia oraşului cu aproximativ 91.000 de locuitori prin construirea de noi case în locuri mai sigure.

De asemenea, el a declarat că guvernul trebuie să depună eforturi pentru a restabili infrastructura cheie, cum ar fi drumurile afectate de alunecările de teren. Inundaţiile din statul de coastă Sao Paulo au fost cele mai recente dintr-o serie de astfel de dezastre care au lovit recent Brazilia, unde construcţiile necorespunzătoare, adesea pe versanţi, au avut consecinţe tragice în timpul sezonului ploios al ţării. "Uneori natura ne ia prin surprindere, dar uneori şi noi ispitim natura", a declarat Lula într-un discurs după ce s-a întâlnit cu guvernatorul din Sao Paulo, Tarcisio de Freitas, şi cu primarul din Sao Sebastiao, Felipe Augusto, pentru a coordona răspunsul lor la dezastru.

Potop în loc de carnaval

"Cred că este important să nu se întâmple nici una, nici alta", a adăugat el. "Îmi exprim solidaritatea cu oamenii din Sao Sebastiao şi sper ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată". Potopul a avut loc în perioada sărbătorilor de carnaval din Brazilia, când mii de oameni se adună pe plajele din regiune, ceea ce probabil a agravat numărul de victime ale dezastrului natural. Sao Sebastiao a fost epicentrul inundaţiilor, întrucât 39 dintre decese au fost raportate acolo, dar precipitaţiile abundente au afectat şi oraşele din apropiere, precum Ilhabela, Caraguatatuba şi Ubatuba, unde a fost raportată o victimă, potrivit guvernului statului Sao Paulo.

Peste 2.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele după ce ploi de peste 600 de milimetri (23,62 inch) au lovit coasta celui mai bogat stat brazilian, a anunţat guvernul, adăugând că aceasta este cea mai mare cifră cumulată vreodată în Brazilia. "A plouat încă de vineri. Alunecarea de teren a atins unul dintre pereţii clădirii noastre, vehiculele mamei şi fratelui meu au fost avariate", a declarat Ligia Carla Samia, care a fost salvată cu un elicopter. "A fost ca o avalanşă. Slavă Domnului că am supravieţuit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.