Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundaţii puternice la Aiud: 50 de pompieri militari au intervenit pentru evacuarea apei, iar autorităţile îndeamnă la calm

igsu
inundatii

Un număr de 50 de pompieri militari intervin, marţi, în municipiul Aiud pentru limitarea pagubelor produse de inundaţiile care au avut loc pe raza localităţii, la faţa locului fiind aduse mai multe motopompe şi autospeciale.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, pompierii acţionează pentru evacuarea apei de pe opt străzi şi de la podul CFR din localitate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un preot demască ‘o campanie mizerabilă, pe bani europeni’: ‘Pozele sunt furate’

Primăria Aiud a făcut marţi un apel la calm către populaţie, precizând că astfel de situaţii se gestionează cu răbdare şi că nu au fost victime.

Conform paginii de Facebook a Primăriei Aiud, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă au stabilit priorităţile de acţiune, în primă fază urmărindu-se decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei.

"Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocată de cantitatea imensă de apă este singurul pericol în acest moment. Continuăm cu podurile din amonte. De îndată ce apele se retrag, IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajuta la scoaterea apei. Operaţiunea poate dura 2-3 zile, după ce se retrag apele", se arată în mesajul autorităţilor.

Citește și: Rareș Bogdan desființează ce s-a spus despre el: Întreg articolul este o tâmpenie

Potrivit ISU Alba, în municipiul Aiud au fost inundate opt străzi şi zeci de gospodării.

În cursul dimineţii de marţi a fost evacuată o familie formată din trei persoane, respectiv doi adulţi şi un copil de 9 luni, precum şi mai multe animale.

De asemenea, prin Ro-Alert a fost transmis un mesaj de informare a populaţiei municipiului Aiud cu privire la riscul de inundaţii şi viituri, în special în proximitatea Văii Aiudului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.