Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundațiile au făcut prăpăd în Transilvania: județul Bistrița-Năsăud înregistreză pagube în valoare de peste 20 de milioane de lei

Foto news.ro
inundatii brasov

Pagubele produse de inundaţii în judeţul Bistriţa-Năsăud, în perioada 9-30 iunie, se ridică la peste 20 de milioane de lei, fiind afectate 40 din totalul de 62 de unităţi teritorial-administrative, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către prefectul Stelian Dolha, relatează Agerpres.

Citește și:  Hoți fără milă: patru bărbați l-au jefuit pe un bătrân; polițiștii bucureșteni i-au filat și i-au prins în flagrant

"De la începutul lunii iunie, am avut o succesiune de Coduri - galbene, portocalii, roşii, care au afectat mult judeţul Bistriţa-Năsăud. Aţi văzut gospodării inundate, drumuri agricole, drumuri forestiere, drumuri naţionale care au fost afectate de aceste inundaţii. (...) Am reuşit, după ce am suplimentat comisiile de evaluare, să încheiem o primă perioadă, perioada 9-30 iunie, să facem şi proiectul de hotărâre şi să îl trimitem către Guvern, în care au fost inventariate drumurile judeţele, comunale, agricole, forestiere, străzi, poduri, podeţe, eroziuni de mal", a declarat prefectul.

Valoarea totală a pagubelor se ridică la 20,289 milioane de lei, iar cele mai afectate comune sunt Rodna (3,6 milioane lei), Lunca Ilvei (2,31 milioane lei), Budacu de Jos (1,85 milioane lei) şi Feldru (1,57 milioane lei).

Prefectul de Bistriţa-Năsăud a mai spus că a constatat, la vizitele făcute în teren, că există drumuri modernizate, unele cu fonduri prin PNDL, care nu au prevăzute şanţuri de scurgere a apei, dar şi că marea majoritatea a gospodăriilor afectate nu aveau încheiată poliţa de asigurare obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.