Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Invata sa-ti placa sa bei apa! Ghid de hidratare

Te chinui sa bei cei doi litri de apa pe zi sau, si mai rau, nici nu te mai obosesti sa incerci, pentru ca nu poti si punct…Nu te lasa pagubasa! Apa este super-importanta pentru tine, iar noi suntem aici sa te ajutam sa o scoti la capat pentru a avea parte de o hidratare corecta.

Cand vine vorba de consumul zilnic de apa, ne impartim in doua categorii: unii beau cei doi litri de apa recomandati pe zi fara sa se straduiasca prea mult, pentru ca organismul le-o cere, pe cand in cazul celorlalti, situatia nu este deloc roz: pur si simplu, nu pot sa bea mai mult de un pahar-doua de apa pe zi.

 

Apa nu are niciun gust deosebit si nu este atractiva, dar este foooarte benefica pentru sanatate si bunastare!

Retinerea unora pentru consumul de apa este oarecum justificat: apa nu are niciun gust deosebit, nu este atractiva si nici apetisanta (spre deosebire de delicioasele sucuri). Si cu toate astea, apa este atat de importanta pentru starea generala de sanatate si bunastare! Apa ajuta la eliminarea toxinelor si a reziduurilor din corp, este esentiala in digestie, previne deshidratarea, grabeste pierderea kilogramelor si mentine pielea tanara. Practic, apa este implicata in toate procesele metabolice ale corpului si nu se poate fara ea.

 

Cata apa trebuie sa consumam zilnic?

Desi „masura” standard, recomandata de medici, pentru cantitatea de apa pe care trebuie sa o bem zilnic este de doi litri de apa sau opt pahare, unii specialisti spun ca ar trebui sa ne setam consumul dupa anumite criterii: nivelul de activitate fizica, climatul in care traim (umed sau uscat), problemele de sanatate. Poti intra pe site-ul waterintakecalculator.com, ca sa-ti calculezi mai exact necesarul zilnic de apa. Trebuie sa completezi varsta, nivelul zilnic de activitate fizica si mediul in care traiesti.

Din experienta proprie, pot sa-ti spun ca aceste calculatoare indica mai degraba un consum mai ridicat de apa de doi litri pe zi pentru o femeie. Deci orice ai face, tot trebuie sa bei cel putin doi litri de apa zilnic. Si poti reusi, atata timp cat stii cum sa transformi apa in cel mai bun prieten al tau. Iata cum poti face asta:

 

Trucurile care te ajuta sa bei mai multa apa pentru a avea o hidratare optima. Urmeaza-le!

1. Upgradeaza-ti apa cu cateva felii de castraveti, lamaie sau portocale

Castravetii vor da apei simple un gust racoritor, mai ales daca o tii la frigider inainte de a o consuma, iar lamaia si portocala ii schimba cu totul gustul. Cu cat apa are un gust mai bun, cu atat vei fi dispusa sa bei mai multa pe parcursul zilei! Poti sa si congelezi fructele si legumele si sa le adaugi in apa pe post de gheata…aromata!

 

2. Foloseste…paiul!

Cand bei cu paiul, bei mai multa apa fara sa-ti dai seama! Ca sa cresti volumul de apa, specialistii recomanda sa bei cu un pai timp de cinci secunde. Ca sa fii si mai motivata, cumpara-ti un pahar de plastic colorat cu un pai incorporat si pastreaza-l la vedere pe birou. Cum ai baut toate apa, da fuga si reumple paharul sau ca sa contabilizezi si mai bine cantitatea, pastreaza pe birou o sticla de apa de doi litri si toarna-ti tot timpul din ea.

 

3. Fa-ti un ritual din a bea apa la prima ora din zi

Cea mai buna metoda de a incepe sa bei apa este de dimineata: umple-ti doua pahare cu apa si bea-le inainte de a savura cafeaua. Daca iti faci un obicei din asta, vei reusi sa bei mai multa apa fara ca macar sa-ti dai seama. Pentru beneficii si mai mari poti incalzi putin de tot apa si ii poti adauga putina lamaie.

 

4. Adu-ti aminte sa bei apa

Cand esti foarte ocupata la birou, uiti sa mai bei apa, asa ca seteaza-ti un reminder la telefon care sa-ti aduca aminte sa faci asta. Seteaza reminderul la o ora-doua distanta si impune-ti sa bei un pahar sau doua in acel moment. Nu lua doar o gura si atat, ci incearca sa bei mai mult, chiar daca nu ti-e sete.

 

5. Bea apa inteligent…

Adica: doua pahare la fiecare masa, unul inainte si unul dupa. De asemenea, nu uita sa bei cate un pahar de apa si inainte de fiecare gustare e care o iei. Aceasta este si o buna strategie pentru acele momente cand nu vrei sa mananci prea mult.

 

6. Tine o sticluta de apa si in masina

Sau cumpara un bax cu sticle de apa de jumatate de litru, ca sa ai intotdeauna la indemana cand ti-e sete. Alte locuri de unde n-ar trebui sa-ti lipseasca sticla cu apa sunt: biroul, masuta de la canapea si chiar geanta de zi cu zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.