Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învățătoare despre elevi:„Decât să mă uit la ei, mai bine mă uit la un rahat! Și îl admir!”

inv_49980900

inv_49980900Inspectoratul Școlar Brăila a început o anchetă în urma apariției pe internet a unor înregistrări în care o învățătoare își jignește elevii de clasa I.

În prima înregistrare, învățătoarea Gheorghe Luminița își acuză un elev că la ora ei nu este la fel de cuminte cum este la ora de religie.

„Măi băiețel, măi băiețel! Dacă nu te ia mama dracu'! Doamna mi-a zis că în miercurea aia nu sufli, nu faci nimic! Cum stai la doamna așa și la mine nu? Ai înțeles? Dacă vrei să te calc în picioare, te calc! Să-ți fie frică și de mine!”

În cea de-a doua înregistrare, învățătoarea este surprinsă făcând comparația între un elev cuminte și unul neastâmpărat.

”Dacă vreți să mai aveți căciuli, vă potoliți! Uitaţi-vă la ei că nici pedepsiţi nu se pot abţine! Uite ce diferență e între boală și copil sănătos! Aia e! Stă nemișcat, nu face nimic! Ceilalți n-au stare! Ăla face așa la cravată, ăla face așa la căciulă, pentru că e o problemă! Uite, râde animalul! Animalul râde! Pentru că nu înțelege ce i se spune! Creierul lui are o problemă!

Într-o altă înregistrare, Gheorghe Luminița își destăinuie practicile pe care le-ar folosi cu elevii, dacă nu ar risca să-și piardă slujba.

„Dar dacă eu aş şti că nu e vreo problemă că îmi pierd serviciul, ştiți cum i-aş bate p-ăştia!? Nici nu vreţi să vă imaginaţi! Deci am momente când stau şi mă gândesc că decât să mă uit la ei, mai bine mă uit la un rahat! Şi îl admir! Decât să mă uit la aceşti doi indivizi! Deci m-am săturat până peste cap! Mi-e silă!”

Învățătoarea, confruntată cu înregistrările, a afirmat că regretă că și-a ieșit din fire dar că are în clasă doi copii care îi deranjează orele.

„Îmi pare rău! Pur și simplu mi-am ieșit din fire. Am copii cu probleme în clasă. Până acum, de 30 de ani, de când predau, nu am întâmpinat probleme. Acum, am doi copii cu probleme mari. Am anunțat și conducerea, și părinții. Copiii sunt consiliați, ba chiar am zile când părinții pot veni să asiste la ore. Și unii o fac.(...) Sunt foarte obraznici. Şi părinţii lor nu înţeleg. Unul dintre copii ne-a fost trimis de la inspectorat. Se bat în clasă... Sincer, îmi pare rău, m-am enervat peste măsură! Copiii se duc la psiholog, zic părinţii, dar nu se vede nimic, nicio schimbare. Unul dintre copii l-a lovit pe profesorul de sport şi profesorul l-a întrebat de ce e furios, de ce îl loveşte. Ştiţi ce a zis copilul? «Pentru că aşa vreau eu, pentru că mă pui să fac exerciţii!». La nivelul acesta s-a ajuns. Repet, îmi pare foarte rău, a declarat învățătoarea pentru presa locală”, potrivit Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.