Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învățătoarea care și-a luat zeci de zile concedii medicale pe boli diferite a cerut pensionarea

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Învățătoarea din Sibiu care și-a luat zeci de zile de concedii medicale pe boli diferite, lipsind din clasă 4 luni, a cerut, luni, pensionarea. Elevii ei erau lăsați în grija femeii de serviciu, a unui învățător sau a altor elevi, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sibiu, Constantin Dincă, a declarat că învățătoarea de la școala din oraș a trimis, luni, un e-mail, prin care a cerut pensionarea la limită de vârstă.

„A trimis azi (luni – n.r.) prin e-mail o cerere de pensionare la limită de vârstă începând cu luna februarie 2020. Consiliul de Administrație se întâlnește pentru aprobarea cererii”, a spus Dincă.

Citește și: ȘOCANT - O femeie a fost găsită moartă în toaleta unui restaurant

Potrivit acestuia, odată cu cererea de pensionare depusă de învățătoarea care a lipsit timp de 4 luni poate fi angajat un alt cadru didactic, fie pensionar, fie detașat, fie prin concurs.

Învățătoarea din Sibiu a intrat în atenția autorităților după ce părinții a peste 20 de elevi de clasa întâi au depus sesizări la Poliție și la Inspectoratul Școlar prin care au semnalat faptul că dascălul nu vine la școală din septembrie 2019 și trimite în fiecare zi de luni a săptămânii un e-mail în care anunță că este în concediu medical.

În timpul cât a lipsit învățătoarea, elevii au fost lăsați cu femeia de serviciu, cu alt învățător sau cu elevi practicanți de la Liceul Pedagogic din oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.