Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investițiile în gaze lichefiate au ajuns la un nivel record de 50 milioane de dolari, în 2019

investitii-shutterstock

Investiţii record în valoare de 50 de miliarde dolari au făcut din 2019 un an simbol pentru gazele naturale lichefiate, Canada și SUA fiin principalii conducători, a declarat, joi, Fatih Birol, directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), transmite MEDIAFAX.

Sectorul industrial este principalul motor de creştere din Asia pentru gazele naturale lichefiate, China urmând să depășească Japonia din poziția de cel mai mare importator mondial de gaze lichefiate, peste cinci ani.

"Anul acesta am depăşit deja cele mai mari investiţii făcute vreodată, 50 miliarde de dolari", a spus Fatih Birol la o conferinţă anuală a producătorilor şi consumatorilor de gaze naturale lichefiate organizată la Tokyo. "Cea mai mare creştere vine din Asia. În următorii cinci ani, aproximativ o treime din cererea globală de gaze lichefiate va veni numai din China", a adăugat Birol.

Citește și: Operațiune de AMPLOARE, în cooperare cu EUROJUST: DIICOT a descins în ZECI de locații din București și ZECE județe

Importurile Europei de gaze naturale lichefiate vor creşte şi ele, în condiţiile în care producţia internă de gaze naturale va scădea, iar statele europene îşi vor diversifica sursele de aprovizionare, a mai spus directorul IEA.

SUA vor fi responsabile pentru două treimi din creştere globală a exporturilor de gaze naturale lichefiate, ceea ce ar putea reorienta modul de stabilire a preţurilor în Asia spre contracte indexate în funcţie de preţul gazelor dinspre contractele indexate în funcţie de preţul petrolului, a mai afirmat Birol.

Aproximativ 70% din contractele de furnizare de gaze naturale lichefiate sunt indexate în funcţie de evoluţia petrolului petrolului, iar restul în funcţie de gazele naturale. Acest lucru ar putea să se schimbe în curând spre o proporţie de 50-50, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.