Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investitie de 70 de milioane de euro, pusa in pericol de teama DNA

calcule bani

O investitie de 70 de milioane de euro din fonduri europene este pusa in perisol de teama anchetelor DNA.

Un proiect de amploare in judetul Cluj urmareste interconectarea Aeroportului Cluj-Napoca cu statia CFR Cluj-Napoca pentru a facilita atat transferul calatorilor intre cele doua terminale de transport, cat si transferul marfurilor. În cadrul acestui proiect s-ar construi un terminal pentru marfă în incinta aeroportului Cluj, o gară CFR călători care să asigure legătură pentru călători între Aeroport și Stația CFR CLuj Napoca Est și diferite legături auto între terminalul de marfă de la CFR care se află de altfel foarte aproape și cel de marfă de la Aeroport.

Acest proiect ar urma sa fie finantat din fonduri europene, insa termenul limita pentru depunerea documentatiei pentru finantare a fost fixat pe 26 februarie 2015, iar vicepresedintele CJ Cluj Ioan Oteleu (PSD) refuza sa semneze documentele de teama procurorilor DNA. Acesta este deja in vizorul DNA, fiind interceptat in dosarul fostului presedinte de CJ Horea Uioreanu.

Marți seara, la ședință Consiliului Județean, chiar și PSD-iștii clujeni l-au criticat pe Oleleu că refuză să își asume responsabilitatea cu privire la acest proiect care a fost tergiversat de 4 ani. În timpul ședinței, Oleleu a spus că reprezentanții comisiei tehnico economice din cadrul CJ Cluj nu au reușit, să avizeze proiectul tehnic.

”S-a propus ca liderul asocierii să fie schimbat, să fie aeroportul, motivând că reprezentanţii aeroportului cunosc mai bine datele tehnice ale proiectului şi ei ştiu cel mai bine acest proiect”, a spus Oleleu, incercand inca o data sa se degreveze de obligatia semnarii documentelor necesare investitiei de 70 de milioane de euro, informeaza evz.ro.

”M-am săturat de ping pong-ul dintre cele două foruri executive, CJ Cluj şi aeroport. Proiectul este foarte important pentru toată lumea și pentru județul Cluj și, indiferent ce doreşte domnul vicepreşedinte Oleleu, dânsul conduce executivul Consiliului Judeţean. În momentul în care deliberativul hotărăşte ceva se supune şi pune în practică acea hotărâre. Domnule vicepreşedinte, trebuie să preluaţi acest mandat, că vă place sau nu vă place”, a replicat consilierul PSD Dan Canta dupa dezbaterile aprinse din CJ.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.